Ingezonden persbericht


Plasmon introduceert een middelgrote 5.25 inch Magneto-Optische bibliotheek

Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de behoefte voor snel en frequent simultaan opvragen/schrijven van bestanden in omgevingen met meerdere gebruikers

Minneapolis (Verenigde Staten), oktober 2001 Plasmon, koploper op het gebied van geautomatiseerde bibliotheken voor dataopslag, kondigt vandaag de introductie aan van een aanvullende bibliotheek in de 5.25 inch Magneto-Optische (MO) G-Series familie. De middelgrote 5.25 inch Magneto-Optische bibliotheek is ontworpen voor data-intensieve applicaties die worden gebruikt in omgevingen waar 24 uur per dag en 365 dagen per jaar hoge betrouwbaarheid is vereist. Deze applicaties worden gebruikt in bedrijfstakken zoals financiën, overheid, bestandsspiegeling, archivering en het verzekeringswezen. De configuraties variëren van 582 GB (64 slots met 2 of 4 drives) tot 946 GB (104 slots met 2 of 4 drives).

De middelgrote G-Series bibliotheek van Plasmon is gebaseerd op een revolutionair concept met verbeterde prestaties, verhoogde betrouwbaarheid en flexibele schaalbaarheid. De middelgrote G-Series bibliotheek ondersteunt de Sony 9.1GB-14x MO Drive en zowel rewritable als WORM (Write Once Read Many) media . De bibliotheek beschikt over hot-swap drives voor een maximale databeschikbaarheid, borstelloze motoren voor verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en levensduur. De Plasmon G-Series bibliotheken zijn bovendien specifiek ontworpen voor de optimalisering van de huidige 9.1 GB-14x drives en van de toekomstige UDO optische drive en media technologie.

Deze middelgrote bibliotheken van de G-Series werden tevens ontworpen om tegemoet te komen aan de vraag naar volume efficiëntie in IT-centra. De middelgrote bibliotheek van Plasmon heeft de kleinste bodemplaat op de markt en is verkrijgbaar als zelfstandige unit en als onderdeel van een 19-inch rek.

De middelgrote bibliotheek versterkt onze Magneto-Optische G-Series productlijn, aldus Kelly Scharf, Directeur product management in de Verenigde Staten. Wij hebben op basis van de behoeften van de klant optionele functies toegevoegd, zoals een barcodelezer, beheer op afstand en glasvezel connectiviteit waarmee de bibliotheken constant operationeel kunnen blijven in de meest veeleisende omgevingen. Het resultaat hiervan is dat Plasmon een oplossing kan aanbieden die zowel tegemoet komt aan de huidige eisen voor data intensieve toepassingen als aan de mogelijke eisen in de toekomst."

Er is voor deze middelgrote bibliotheken tevens voorzien in ISV ondersteuning door vooraanstaande software fabrikanten zoals ADIC, BakBone en OTG. Een compleet overzicht is op aanvraag beschikbaar.

Dankzij de aanvulling van de nieuwe middelgrote bibliotheken variëren de capaciteiten van Plasmon s G-Series van 582 GB (64 slots) tot 5,8 TB (638 slots) en van 2 tot 12 drives. Alle modellen van de G-Series beschikken over 14x 9,1 GB Magneto-Optische drives die worden geleverd door partner Sony.

Over Plasmon

Plasmon PLC werd in 1987 opgericht en is een international bedrijf, actief in de dataopslag markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in verwisselbare dataopslag technologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Brittannië. De architectuur van Plasmon's configuraties biedt de hoogste vorm van flexibiliteit dankzij de implementatie van 12-inch TrueWORM (één keer schrijven, vele malen lezen), 5¼ inch MO (magneto-optische), LTO-Ultrium, Super DLT, CD-ROM/CD-R, DVD-RAM/DVD-R . Plasmon levert eveneens media, ondersteunende software en NAS oplossingen.

Naast het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en operationele vestigingen door heel Europa en de VS, heeft het bedrijf ook productiefaciliteiten in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten (Colorado en Minnesota). Het wereldwijde hoofdkantoor en European Sales and Marketing zijn gevestigd op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. . http://www.plasmon.com. E-mail: sales@plasmon.com

Perscontacten:
Plasmon persinformatie
Sally Fisher
Marketing Manager, EMEA
Plasmon Data
Tel.: +44(0)1763 262963

Mills Hughes & Partners
Lilian van Tongerlo
Public Relations
Tel.: +31 (0)40 2651024
E-mail: lilian@mills-advertising.com Internet: www.mills-advertising.com