Ministerie van Buitenlandse Zaken

http://www.minbuza.nl/content.asp?Key=419821



Aan de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Directie Sub-Sahara Afrika Afdeling Midden-en Oost-Afrika Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag

Datum 30 augustus 2001 Auteur Beate Gerlings
Kenmerk 678/01 Telefoon +31 (0)70-348 6066
Blad Fax +31 (0)70-348 6607
Bijlage(n) E-mail beate.gerlings@minbuza.nl
Betreft Global Coalition for Africa
C.c.
Zeer geachte Voorzitter,

Bij deze heb ik het genoegen om twee leden van uw Commissie uit te nodigen om deel uit te maken van de Nederlandse delegatie naar de vijfjaarlijkse Plenaire Vergadering van de Global Coalition for Africa. Deze bijeenkomst zal op 25 en 26 oktober a.s. plaatsvinden in Gaborone, Botswana.

Het thema van de vergadering is "The private sector and African Development", waarbij onder andere aan de orde zal komen hoe Afrikaanse overheden een 'enabling environment' voor de private sector kunnen creëren, en de rol van externe ontwikkelingspartners hierin. Ook zullen in Gaborone de GCA Co-Chairs aan de Vergadering een voorstel voorleggen over de voortzetting van de GCA in de komende vijf jaar.

Voor de vergadering zijn Afrikaanse staatshoofden, ministers en parlementsleden, bilaterale donoren, regionale en multinationale organisaties, en vertegenwoordigers van NGO's en de private sector uitgenodigd om op informele basis aan de discussies deel te nemen.

Voorbereidende documentatie voor de vergadering zal naar verwachting midden september beschikbaar zijn. Reis- en verblijfkosten worden, evenals in voorgaande jaren, door het Ministerie van Buitenlandse Zaken vergoed.

Kenmerk
Blad /1

===