Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Contact:
Steijger.communicatie
Tel.: 036 523 5330
Fax: 036 523 5331

Nationaal Forum Energie & Milieu
DE TOEKOMST VAN DUURZAAM EN VEILIG

Rotterdam/Lelystad, 10 Oktober 2001 -- De GBD Group organiseert in samenwerking met het Flevo Forum Netwerk op 25 oktober in Lelystad het Nationaal Forum Energie & Milieu. Het forum staat in het teken staat van Duurzaamheid en Veiligheid. Speciale gast en spreker is William J. Keese, de voorzitter van de Energie Commissie van Californië, Verenigde Staten.

Op energiegebied staat ons land op de drempel van grootschalige veranderingen. De roep vanuit de samenleving om duurzame - groene - energie wordt luider. Toch neemt ook de productie van kernenergie nog steeds toe. De overheid heeft de liberalisering van de energiemarkt in gang gezet, en gaat vanaf 1 januari 2002 het Midden- en Kleinbedrijf en straks de consument van de noodzakelijke marktwerking profiteren. Maar in hoeverre houdt de overheid controle en zijn we in ons land van Californische toestanden gevrijwaard?

Tijdens het Nationaal Energie & Milieu forum zal aan deze onderwerpen ruime aandacht worden besteed. Het plenaire programma ziet er als volgt uit:
· Toekomstvisie Milieu en Technologie - hybride technologie, waterstof, infratechnologie -
Dr. P. Ostendorf, Chief Technology Officer, Cap Gemini Ernst & Young
· Energie en Afval - Ir. J.L.C. Manders, Directeur AVR, Businessgroep Overheid en Bedrijven

· Scenario's voor Duurzame Energie - Ir. P.J. de Visser, directievoorzitter REMU

· Energie voor iedereen! - B. Wiersma, president Solar Solutions Industry en Ir. W, Schatborn, algemeen directeur ECN

· Calfornia Energy Roadmap 2030 - Lessen uit Californië - William J. Keese, voorzitter Energiecommissie Californië

· Projectontwikkeling in de energiemarkt - Drs. HL. Tiemeijer, directeur Syens Energy

· Slotdiscussie o.l.v. J.G.A.M. van der Werff - Oprichter en Algemeen Directeur Spark Energy m.m.v. Ir. J. van der Laan, directeur Waterbedrijf Gelderland.

Of we nu spreken over afvalverwerking, bedrijventerreinen, energie, vervoer, chemie of natuurterreinen, duurzaamheid is het sleutelwoord voor het verder verscherpen van het milieubeleid. Naast het plenaire programma zijn er tijdens het Nationaal Forum Energie & Milieu verschillende deelprogramma's onder leiding van voorzitters uit de volgende bedrijven: Toyota (Hybride Technologie), Oranjewoud (Externe Veiligheid), Spark Energy (Energie Kostenbesparing), GIBO Management Consultants (Bedrijventerreinen in de toekomst), Bureau Veritas (Energiemanagement en verantwoord ondernemen), REMU (Duurzame Energie), CMG (Liberalisering en het e-Clearinghouse), Hollandse Beton Groep (Offshore Windenergie), Rabo Bank (Duurzaamheid en Maatschappij).

//einde bericht