Ministerie van Financien

Persbericht

No 01/rei
Den Haag
26 oktober 2001

Minister Zalm bezoekt Georgië en Armenië

Minister Zalm van Financiën zal volgende week een bezoek brengen aan Georgië en Armenië. Het bezoek vindt plaats in het kader van de IMF-Wereldbank. Beide landen zijn lid van de Nederlandse kiesgroep bij het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank. Zondag vertrekt de minister naar Georgië. Daar zal hij ontmoetingen hebben met zijn collega van Financiën, Zurab Nogaudeli, en met de president van de Centrale Bank, Irakli Managadze. Verder heeft hij ontmoetingen met president Eduard Shevardnadze en de voorzitter van het parlement, Zurab Zhavania.
In Georgië wordt een UNDP-project ondertekend voor een automatiseringssysteem bij het ministerie van Financiën en zal een Memorandum of Understanding worden getekend voor een verdrag ter vermijding van dubbele belasting. Daarnaast wordt er een akkoord getekend voor een steun aan projecten van Nederlandse ondernemers in Georgië.
Dinsdag reist hij verder naar Armenië. Daar zal minister Zalm gesprekken hebben met zijn collega van Financiën, Vardan Khachatryan, en de president van de Centrale Bank, Tigran Sargsyan. Ook zijn er ontmoetingen voorzien met premier Andranik Margaaryan en president van Armenië Robert Kocharyan. Minister Zalm zal in Armenië een Verdrag ter vermijding van dubbele belasting tekenen. Ook zal hij een akkoord tekenen voor technische assistentie door Nederlandse ondernemers aan Armenië in het kader van het Programma Samenwerking Oosteuropa (PSO). Een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven zal de minister vergezellen.