Natuurhistorisch Museum Maastricht


Activiteiten-agenda

In en vanuit het museum worden worden in samenwerking met o.a. het Natuurhistorisch Genootschap tal van activiteiten georganiseerd. Onderstaand een overzicht voor de komende maand(en). Deze agenda van activiteiten wordt iedere laatste week van de maand bijgewerkt.

Aankondigingen voor deze rubriek dienen uiterlijk de 15de van de maand voorafgaande aan die waarin de activiteiten plaatsvinden schriftelijk bij de redactie bekend te zijn.


---

---

DONDERDAG 25 OKTOBER organiseert de Paddestoelenstudiegroep een practicumavond. Deze avonden zijn bedoeld om vondsten te bekijken, te bediscussiëren en uiteindelijk te determineren. De bijeenkomst wordt gehouden in het IVN-zaaltje onder de bibliotheek aan de Ransdalerstraat 64, te Ransdaal. Aanvang 19.30 uur. Bij deelname wordt verzocht van tevoren contact op te nemen met Piet Kelderman (tel. 043-6016055).

DONDERDAG 25 OKTOBER organiseert Kring Venray een dialezing over "Vissen in Limburgse beken" door Ben Crombaghs. Deze wordt gehouden in het Gemeenschapshuis, Watermolenstraat 1, te Oostrum. Aanvang om 20.00 uur.


---

---

DONDERDAG 1 NOVEMBER organiseert Kring Maastricht haar maandelijke bijeenkomst in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Aanvang 20.00 uur.

ZATERDAG 3 NOVEMBER verzorgt de Vogelstudiegroep een lezing over Kraanvogels door de Henk Wessels. Henk is in Nederland een autoriteit op het gebied van Kraanvogels. De avond begint om 8.00 uur en zal gehouden worden in de Postkoets te Horn.

WOENSDAG 7 NOVEMBER houdt de Vlinderstudiegroep een bijeenkomst in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. De avond begint om 20.00 uur.

DONDERDAG 8 NOVEMBER houdt de Mollusken Studiegroep Limburg een werkavond bij Gerard Majoor thuis. Opgave bij Stef Keulen (tel. 045-4053602). Aanvang 20.00 uur.

VRIJDAG 9 NOVEMBER verzorgt de Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven een ledenavond in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Tijdens deze avondzal aan de aanwezigen de huidige stand van zaken met betrekking tot het groevenonderzoek en groevenbeheer worden getoond. Aanvang 19.30 uur.

VRIJDAG 9 NOVEMBER houdt Kring Roermond weer een lezing over beken. Harry Tolkamp zal vertellen over de waterkwaliteitsverbeteringen en natuurontwikkelingssucessen van Limburgse beken van de laatste jaren. De avond wordt gehouden in het GroenHuis, Godsweerderstraat 2, te Roermond (Vlakbij het NS-station). Aanvang om 19.30 uur, einde om circa 21.30 uur.

MAANDAG 12 NOVEMBER houden Wout Heijkamp en Pierre Thomas voor Kring Heerlen een dialezing over de Julische Alpen. Deze worden vanuit de kanten, Moggio (Italië) en Bochin (Slovenië) landschappelijk als wel plantkundig bekeken. Dit deel van de alpen staat bekend om zijn spectaculaire berglandschappen. Belangstellenden togen naar de zaal van Stichting Botanische Tuin Kerkrade, St. Hubertuslaan 74 te Terwinselen (Kerkrade-West). Aanvang om 20.00 uur, einde tegen 22.30 uur.

DONDERDAG 15 NOVEMBER organiseert de Paddestoelenstudiegroep een practicumavond. Deze avonden zijn bedoeld om vondsten te bekijken, te bediscussiëren en uiteindelijk te determineren. De bijeenkomst wordt gehouden in het IVN-zaaltje onder de bibliotheek aan de Ransdalerstraat 64, te Ransdaal. Aanvang 19.30 uur. Bij deelname wordt verzocht van tevoren contact op te nemen met Piet Kelderman (tel. 043-6016055).

VRIJDAG 16 NOVEMBER houdt de Herpetologische studiegroep een varia-avond in het Broekhin College, Bob Boumanstraat 30 in Roermond. Aanvang 20.00 uur.

DONDERDAG 22 NOVEMBER verzorgt Kring Venray een lezing over een jaar inventarisatie door Kring Venray. Deze lezing wordt gehouden in het Gemeenschapshuis, Watermolenstraat 1, te Oostrum. Aanvang 20.00 uur.zaterdag 1 december houdt de Zoogdierenwerkgroep een excursie in de Ardennen. Er zal op het gedrag van Bevers gelet worden. Vertrek is om 9.15 uur vanaf NS-station Maastricht (ingang Meerssenerweg).


---

---

WOENSDAG 5 DECEMBER verzorgt de Vlinderstudiegroep een bijeenkomst in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. De avond begint om 20.00 uur.

DONDERDAG 6 DECEMBER organiseert Kring Maastricht haar maandelijkse bijeenkomst in het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Aanvang 20.00 uur.

ZATERDAG 8 DECEMBER verzorgt Kring Venray een onderhoudsdag. Informatie en opgave bij Henk Heijligers (tel. 077-4632885).

MAANDAG 10 DECEMBER houdt Paul Spreuwenberg voor Kring Heerlen een dialezing met de titel "Voorjaar in Spanje". Paul laat aan de hand van prachtige dia's zien dat het binnenland van Spanje meer dan de moeite waard is. Laat u verrassen en toog naar de zaal van Stichting Botanische Tuin Kerkrade, St. Hubertuslaan 74 te Terwinselen (Kerkrade-West). Aanvang om 20.00 uur, einde tegen 22.30 uur.

VRIJDAG 14 DECEMBER organiseert Kring Roermond de vierde lezing in de cyclus over beken. Gijs kurstjens en Marnix Maris houden een lezing met de titel "Grote grazers in kleine beekdalen". De avond wordt gehouden in het GroenHuis, Godsweerderstraat 2, te Roermond (vlakbij het NS-station). Aanvang 19.30 uur, einde om circa 21.30 uur.


---

---

Aankondigingen voor deze rubriek dienen uiterlijk de 15e van de maand voorafgaande aan die waarin de aktiviteiten plaatsvinden schriftelijk bij de redactie bekend te zijn.