Gemeente Zwijndrecht

Nieuwe rotondes in Zwijndrecht

In onze gemeente wordt hard aan de weg getimmerd. Er worden onder andere onderhoudswerkzaamheden in een gedeelte van de wijk Noord en saneringswerkzaamheden bij de Laurensvliet uitgevoerd, maar er zijn nog een aantal grotere werken in uitvoering.

Rotonde Burgemeester Jansenlaan - Officiersvliet De aanleg van deze rotonde is het laatste onderdeel van de Binnenring en draagt mede zorg voor een veilige en vlotte afwikkeling van het verkeer van en naar Zwijndrecht. Tegelijkertijd wordt langs het gedeelte van de Burgemeester Jansenlaan tussen de Officiersvliet en de Bootjessteeg een fietspad aangelegd. Deze werkzaamheden zullen tot 15 december duren of zoveel korter als mogelijk.

thorbeckelaan
Deze weg wordt opnieuw geasfalteerd en voorzien van vrijliggende fietspaden. Het asfalteren is vanuit onderhoudstechnisch oogpunt nodig en de aanleg van vrijliggende fietspaden is ter bevordering van de verkeersveiligheid. Tevens wordt de kruising met de Laan van Walburg omgebouwd tot een rotonde om hier een goede aansluiting vanuit de Volgerlanden mogelijk te maken. Dit werk zal tot 1 december of zoveel korter als mogelijk duren.

Munnikensteeg
In verband met de komst van de manege en de daarmee samenhangende wens tot verbetering van de oversteekbaarheid van de Munnikensteeg heeft de gemeente samen met het Waterschap IJsselmonde gekeken naar de mogelijkheden hiervoor. Ook op deze plek is de rotonde als beste optie naar voren gekomen. Het waterschap is momenteel bezig met de aanleg hiervan. Een speciale doorsteek maakt het mogelijk dat verkeer vanaf de Molenvliet of Klarinetsingel richting de snelweg kan rijden. De werkzaamheden zullen, behoudens calamiteiten, duren tot 5 november.

Pieter Zeemanstraat
Voor dit jaar staat ook de aanleg van een rotonde op de Pieter Zeemanstraat ter hoogte van de op- en afrit van de A16 nog gepland. Door deze rotonde zal het (vracht)verkeer van en naar de H.A. Lorentzstraat een goede en snelle verbinding krijgen met de A16 waardoor het achterliggende gebied ontlast zal worden. De werkzaamheden hier zullen naar verwachting in de 2e helft van november starten. De op- en afrit zal zoveel mogelijk open blijven, maar zal toch gedurende enige tijd afgesloten worden. Het werk zal niet gelijktijdig met de afsluiting van de Munnikensteeg plaatsvinden.

Voor de verschillende werken zijn of worden omleidingsroutes aangegeven. Hierdoor zal er enige overlast en drukte op andere wegen ontstaan, waarvoor onze excuses.