Kamer van Koophandel Leeuwarden

Inschrijving Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2001 van start

De inschrijving voor de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2001 is vandaag van start gegaan. Bedrijven die tenminste drie jaar oud zijn, minimaal vijf personen full-time in dienst hebben, een positief bedrijfsresultaat noteren en die zich op de een of andere wijze onderscheiden van andere bedrijven kunnen zich tot en met 26 november 2001 kandidaat stellen voor de titel Friese Onderneming van het Jaar 2001. Op 16 april 2002 wordt uit drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt tijdens een avondvullend programma in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Friese bedrijven kunnen zich tot en met 26 november a.s. bij de Kamer van Koophandel of via www.vfo.nl opgeven voor de jaarlijkse competitie Friese Onderneming van het Jaar. Ook intermediairs, collega-bedrijven of werknemers kunnen kandidaten voordragen. Bedrijven die zich voor de competitie inschrijven worden op diverse aspecten gescreend. Eerst wordt gekeken of de aanmelding aan de selectiecriteria voldoet (tenminste drie jaar oud, minimaal vijf personen full-time in dienst, een positief bedrijfsresultaat en op de een of andere wijze onderscheidend) en of de kandidatuur door het bedrijf wordt aanvaard. Daarna neemt een team van deskundigen middels een quick-scan het bedrijf nader onder de loep. De drie best beoordeelde bedrijven komen uit in de finale op 16 april 2002.

Finale
De finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2001 vindt plaats op dinsdag 16 april 2002 in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. In een avondvullend programma worden drie genomineerde bedrijven door de jury ondervraagd. Tevens presenteren de drie genomineerden zich aan het publiek door middel van zelfgemaakte videofilmpjes. De jury kiest aan het eind van de avond de winnaar. De winnaar ontvangt een sculptuur en mag rekenen op veel publiciteit.

De jury bestaat dit jaar uit:

* G. van Klaveren, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Fryslân (juryvoorzitter);

* W. Rozenkamp, directeur van Asset Control International BV uit Beetsterzwaag (de winnaar van 2000);

* R. Boelsma, directeur RBC Consultants en voorzitter MKB Friesland;
* de in januar 2002 nieuw te benoemen voorzitter van de Kamer van Koophandel;

* de heer H. Reijneker, oud divisie-directeur Unipoly Enerka Holdings BV.

Sponsors
De Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2001 wordt gesponsord door de provincie Fryslân, de Friese Pers, Kliq en Bens! communicatiegroep B.V.

Stichting
De Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar wordt georganiseerd door de Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. In deze stichting hebben zitting: de Kamer van Koophandel, Deloitte & Touche, ABN-AMRO, Randstad Uitzendbureau BV en de Zakenspiegel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Klaas van den Berg, secretaris van de Stichting Friese Onderneming van het Jaar, telefoon 058 - 2954321, email: kberg@leeuwarden.kvk.nl