OPTA


---

OPTA/EGM/2001/203199

Jaarplanning inzake OPTA marktconsultaties

Geachte mevrouw, mijnheer

OPTA is benaderd met het verzoek om inzicht te geven in de planning van de door OPTA in het kader van een drietal projecten voorgenomen marktconsultaties. OPTA wil graag aan dit verzoek tegemoet komen en stelt de gevraagde informatie door middel van deze publicatie aan geïnteresseerden ter beschikking.

Hieronder is een voorlopige en indicatieve tijdsplanning opgenomen van de momenten waarop wordt verwacht dat marktpartijen om informatie zal worden gevraagd. Indien zich wijzigingen in de vermelde data voordoen, zal dit tot aanpassingen leiden van onderstaande tabel.

Momenteel wordt binnen OPTA in kaart gebracht of het mogelijk is dat een dergelijke planning voor meerdere onderwerpen wordt opgesteld.

Project Doel Consultatie Integraal tarieftoezicht Afstemming toezicht eindgebruikerstarieven enerzijds nov., dec. 2001 en groothandelstarieven anderzijds, teneinde squeeze problemen structureel te voorkomen. Eindgebruikerstarief- Goedkeuren van een kostenoriëntatiesysteem voor feb., mrt. 2002 toezicht vanaf 1 juli 2002 eindgebruikerstarieven (price cap loopt af per 01-07- 02)
Interconnectietarieven Vaststelling van de interconnectietarieven geldig feb. t/m mei vanaf 1 juli 2002 vanaf 1 juli 2002 2002*


* Betreffende consultatie zal waarschijnlijk het karakter hebben van de mogelijkheid voor marktpartijen om deel te nemen in een klankbordgroep. Daarnaast wordt, afhankelijk van het in het



kader van het project "Integraal tarieftoezicht" te ontwikkelen beleid, mogelijkerwijs geconsulteerd inzake een meerjarig systeem voor de vaststelling van interconnectietarieven.

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT, namens het college,
hoofd van de afdeling Eindgebruikersmarkt

drs. K. Noorlag