PERSBERICHT

SAP vormt managementteam voor de Benelux

Nieuwe managementorganisatie brengt kennis en expertise van Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markten samen

's-Hertogenbosch, 25 oktober 2001 - SAP heeft een nieuw, overkoepelend managementteam samengesteld voor de gehele Benelux-regio. Dit team wordt geleid door Edwin Jacobs, Managing Director van SAP Benelux. SAP heeft deze stap gezet om tot een optimale benutting te komen van de aanwezige kennis en expertise in de drie landen. Op deze manier kan het bedrijf beter aansluiten op de behoefte van de klanten en tegelijkertijd de kosteneffectiviteit verhogen. In het nieuwe Benelux-managementteam heeft voor de overkoepelende activiteiten, zoals Finance, Human Resources, Marketing en Alliances per land één persoon zitting. Voor de landspecifieke activiteiten (sales, service en training) wordt per land één directielid aangesteld.

Klanten zullen gaan profiteren van de toegenomen expertise binnen het volledige traject van SAP projecten. Dit zal zich vertalen in nog completere oplossingen die optimaal zijn afgestemd op de verschillende markten en een betere ondersteuning van de volledige levenscyclus van hun e-business oplossingen bieden. Daartoe zullen de verkooporganisaties verder gestructureerd worden rondom specifieke branchegroepen en -oplossingen. De serviceorganisatie zal zich toespitsen op kennis van oplossingen die klanten gebruiken en wensen, zodat te allen tijde de juiste specialisten kunnen worden ingeschakeld.

Tot de belangrijkste speerpunten van de nieuwe Benelux-organisatie behoort het verder uitbouwen en verbeteren van het aanbod voor kleine en middelgrote ondernemingen. Aangezien deze groep ondernemingen een substantieel deel van de totale Benelux-markt vertegenwoordigt, zal SAP voor deze bedrijven komen met nieuwe oplossingen en diensten.

De belangrijke rol van partners in de drie landen zal evenmin veranderen. Het SAP Partner Value Net blijft voor SAP in België, Nederland en Luxemburg een cruciaal onderdeel van de bedrijfsstrategie, waarin de communicatie met en de input van partners centraal staat. De contacten tussen de partners en SAP blijft lopen via de lokale contactpersonen. Tegelijkertijd zal SAP streven naar een eenduidige manier van samenwerken tussen de partners en SAP en verder gaan met het uitbreiden van het SAP Partner Value Net.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business softwareoplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 15.000 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 36.000. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2000 een omzet van EUR 6,27 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.