Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdagmiddag 25 oktober 2001
16:28 donderdag 25 oktober 2001

Roel Hallink, tel: 06-51528156


* Inbraak auto

ASSEN Vanmorgen werd aan de Europaweg-Zuid een auto opengebroken. De dader had een slot van de auto geforceerd, waarna hij de radio/cd speler meenam.


* Inbraak in woning

BUINERVEEN Vannacht werd in een woning aan de Noorderstraat ingebroken. De dader is via een openstaande raam binnen weten te komen. Gestolen is een video-camera, 8 videobanden, een accu en een fototas. Een leren schoudertas is ook meegenomen waarin o.a. diverse pasjes, kleingeld en allerlei kaarten zaten. Ook heeft de dief een fototoestel en een koffer, (t.w.v. een paar honderd gulden meegenomen) waarin sleutels, pasjes e.d. zaten.

PATERSWOLDE Afgelopen nacht werd aan de Hortensiaweg in een woning ingebroken. De daders zijn vermoedelijk via een raam aan de voorzijde van het huis binnen gekomen. Vervolgens hebben ze via de achterdeur diverse goederen in een kruiwagen geladen. Deze goederen zijn teruggevonden in de tuin. Wel is het zeker dat de computer is meegenomen, maar omdat de bewoners niet thuis waren, is nog niet geheel duidelijk of er nog iets anders mist.


* Inbraak in bedrijf

HOOGEVEEN Vannacht is er in een bedrijf aan de Stephensonstraat een laptop gestolen. Het is nog niet duidelijk hoe de daders zijn binnen gekomen.
De schade wordt geschat op ruim fl. 3000,--.

ZUIDLAREN Vanmorgen is er in een opslagplaats aan de E-79 ingebroken. De dader is binnengekomen nadat hij een raam geforceerd had. Meegenomen werden 5 fietsen en een hogedrukreiniger. De schade wordt geschat op ruim fl. 6000,--.


* Brand

NOOITGEDACHT Vanmiddag is aan de Borgerderstraat de luchtinlaat van de turbo van een vrachtauto in brand gevlogen. Omdat zand en een kleine poederblusser niet voldeden, moest de brandweer ter plaatse komen en de brand blussen.
De vrachtauto moest afgesleept worden.


* Oprollen Hennepkwekerij

COEVORDEN Vanmorgen werd op de zolder van een woning aan de Weth. Donkerstraat een hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij stonden 89 hennepplanten. Deze zijn samen met de lampen, filters, afzuiginstallatie en verdere benodigdheden in beslag genomen en vernietigd. De 41-jarige bewoonster deed afstand van deze goederen. De stroom voor deze kwekerij had zij illegaal afgetapt van het net. De meter werd verwijderd. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* Verzender poederenveloppe opgepakt

GEMEENTE COEVORDEN - Gistermiddag werd bij een 69-jarige inwoner van de gemeente Coevorden een enveloppe bezorgd, waaraan direct te voelen was dat er poeder of iets dergelijks inzat. De man die hevig geschrokken was, heeft hierop de politie gebeld. Deze heeft vervolgens de enveloppe veilig gesteld. Gisteravond na het eten kreeg het slachtoffer bezoek van een 46-jarige plaatsgenoot, die meedeelde, dat hij de enveloppe had verzonden en zijn plaatsgenoot bang had willen maken. Alles was bedoeld als een grap. Het slachtoffer zag er de grap niet van in en was nog dermate onder de indruk dat hij direct de politie belde. De 46-jarige man is hierop aangehouden en ingesloten. Hij is vanmorgen gehoord en tegen hem wordt terzake het bedreigen met ernstige misdrijven, waaronder de dood, proces-verbaal opgemaakt. De man heeft inmiddels een dagvaarding gekregen en zal zich op 19 november a.s. voor de rechter moeten verantwoorden.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe