Gemeente Wageningen

rondje Inspraaktermijn Gebiedsplan Gelderse Vallei verlengd

De provincie Gelderland heeft eind september informatieavonden over het Gebiedsplan Natuur en Landschap Gelderse Vallei gehouden. Door aanwezigen werd aangegeven dat de tijd om op het plan te reageren erg kort is. Om die reden heeft de provincie Gelderland besloten om de datum waarop de schriftelijke reacties binnen moeten zijn, te verzetten van 22 oktober naar 12 november 2001.

In het Gebiedsplan Natuur en Landschap Gelderse Vallei geeft de provincie aan waar zij de Subsidieregelingen Natuurbeheer en Agrarisch Natuurbeheer wil toepassen. De subsidies worden vooral ingezet om de Ecologische Hoofdstructuur te realiseren. In het voorjaar van 2002, als het gebiedsplan door Gedeputeerde Staten is vastgesteld, kan op basis van dit plan subsidie worden aangevraagd voor (agrarisch) natuurbeheer. Maar zover is het nog niet. Op dit moment ligt het ontwerp-gebiedsplan ter inzage en kunnen grondgebruikers en andere belanghebbenden schriftelijk reageren op dit plan. De binnengekomen reacties worden meegenomen in de uiteindelijke besluitvorming.

De provincie is van mening dat inspraakreacties de kwaliteit van het plan ten goede komen. Daarom is het belangrijk dat er voldoende tijd is om op het plan te reageren en wordt de inspraaktermijn verlengd tot 12 november 2001.

Het gebiedsplan ligt ter inzage op de gemeentehuizen in de Gelderse Vallei. Ook is het plan op internet te raadplegen: www.gelderland.nl/gebiedsplannen. Het Gebiedsplan kan worden opgevraagd bij de provincie (kosten: f 35,-) (026-359 95 08). En het adres hiervoor: GS van Gelderland, dienst REW, t.a.v. mw. A. Radder, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Naar dit adres kan ook de schriftelijke reactie op het gebiedsplan worden gezonden.