Politiebericht Den Bosch 25-10-2001
Politiebericht district Den Bosch

AANHOUDING NA SCHIETINCIDENT

De politie heeft afgelopen nacht een 47-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woensdagavond in de Willem Hubertstraat in s-Hertogenbosch plaatsgehad hebbende schietpartij. Daarbij werd een 26-jarige inwoner van s-Hertogenbosch licht gewond. Hij liep letsel op een de elleboog en het oor. Hij is in het ziekenhuis behandeld en heeft inmiddels aangifte gedaan. Het slachtoffer was woensdagavond in het bijzijn van zijn vriendin de woning aan de Willem Hubertstraat binnen gegaan. Toen zij de deur achter zich wilden sluiten werd door een onbekende geprobeerd deze van buiten uit weer te openen. Vrijwel onmiddellijk werd door die onbekende met een vuurwapen naar binnen geschoten. Enige tijd later is in de omgeving van de woning een man aangetroffen wiens signalement overeen kwam met het bij de politie bekend geworden signalement van de schutter. De verdachte die ontkent iets met de schietpartij te maken te hebben is in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de schietpartij wordt verricht door de recherche in Den Bosch.

LASTIGE MAN BEDREIGT VOORBIJGANGERS (s-Hertogenbosch)

Nadat de politie woensdagavond te horen kreeg dat een man op het Stationsplein in s-Hertogenbosch voorbijgangers lastig viel en bedreigde met een ijzeren staaf is een onderzoek ingesteld. Daarbij is een 45-jarige inwoner van s-Hertogenbosch die behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde aangehouden. Hij was in het bezit van een ijzeren staaf die hem is afgenomen. De verdachte had zich al gedurende de gehele dag op irritante wijze opgehouden in de omgeving van het station. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

GEWOND DOOR VUURWERK (Vlijmen)

Een 16-jarige jongen uit Vlijmen deed woensdagavond aangifte van het feit dat hij door andermans schuld letsel had opgelopen door een stuk vuurwerk. De jongen stond dinsdagavond tussen kwart over zeven en zeven uur op het Plein en zag dat er vanuit een groep jongeren een stuk vuurwerk (vermoedelijk een zogenaamd strijker) in zijn richting werd gegooid. De jongen weerde het vuurwerk met de linkerhand af. Dat kwam echter op datzelfde moment tot ontploffing. Gevolg: een deels verbrande hand, een zwaar gekneusde duim en een tot op het bot opengereten wijsvinger. De jongen zal zijn linkerhand ongeveer 2 maanden niet kunnen gebruiken. Van de dader zijn gegevens bekend.

VERKEERSCONTROLES (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Christiaan Huygensweg, de Gestelseweg en de Boschdijkstraat. Daarbij zijn in totaal 99 bekeuringen uitgereikt voor feiten als het negeren van geslotenverklaringen, het niet volgen van de verplicht aangeduide rijrichting en het negeren van het rode verkeerslicht. Een 26-jarige Bossche automobilist kreeg een proces-verbaal omdat hij geen rijbewijs bezat.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen vroeg is proces-verbaal opgemaakt tegen een 29-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch. De man reed met zijn auto over de Oosterplasweg in zijn woonplaats en ging er bij het zien van de politie met hoge snelheid vandoor. Enige tijd later is de auto met de bestuurder aangetroffen op de Cederstraat. De man bleek te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Zijn auto was niet verzekerd en hij had geen rijbewijs.

AUTODIEFSTAL (NIEUWKUIJK)

Dinsdagavond dan wel in de daarop volgende nacht is vanaf de Magnoliastraat in Nieuwkuijk een rode personenauto van het merk Honda Civic gestolen. De auto is donderdag uitgebrand teruggevonden.