Gemeente Schiedam



Schiedam wil voorbereiding bouw ziekenhuis zo snel mogelijk volledig hervatten

Na de uitspraak in kort geding over de locatie van het nieuwe Vlietland Ziekenhuis, willen burgemeester en wethouders van Schiedam weer zo snel mogelijk aan tafel met het ziekenhuisbestuur om de bouwvoorbereidingen te hervatten. Het college zal het ziekenhuisbestuur hiervoor op zeer korte termijn uitnodigen.
De bouwvoorbereidingen in Schiedam zijn gedeeltelijk stilgelegd na het ook voor de rechter onverwachte besluit van het ziekenhuisbestuur om het nieuwe ziekenhuis niet in Schiedam, maar in Vlaardingen te bouwen. Schiedam vindt het jammer dat hierdoor enig tijdsverlies is ontstaan. Door snel weer voortvarend aan de slag te gaan hoopt de gemeente het opgelopen tijdsverlies te kunnen beperken.

In de afgelopen jaren hebben vertegenwoordigers van ziekenhuis en gemeente op constructieve wijze in projectgroepverband intensief over de bouwvoorbereiding overleg gevoerd. Schiedam is ervan overtuigd dat de deelnemers in deze projectgroep weinig moeite zullen hebben om het ontwikkelingsproces weer snel vlot te trekken en acht het nog steeds mogelijk dat de bouw van het ziekenhuis in de tweede helft van het volgend jaar van start kan gaan. Dit is voor de hele regio van belang omdat het voor de rechter geenszins aannemelijk is geworden dat de nieuwbouw op de Holy-locatie sneller zou kunnen worden gerealiseerd.