Gemeente Barendrecht


Gemeenteraad vergadert op 31 oktober

Op woensdag 31 oktober vergadert de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 14.30 uur.

Op de agenda staan onder meer de volgende voorstellen:


-voorstel tot vaststelling van de notitie Voordijk-zuid: de dichtheid in de lintzone


-voorstel tot vaststelling van begroting 2002 en de meerjarenraming 2003-2005 en aanpassing van de tarieven voor de belastingen.

Ter inzage

De stukken voor deze vergadering liggen ter inzage bij Bureau Communicatie, loket 304. Openingstijden: zie bovenaan.

Collegespreekuur

Het eerstvolgende maandelijkse spreekuur van het college is op maandag 29 oktober.


-wethouder K.J. Orsel: 16.30 - 17.30 uur;


-wethouder C. Silvis: 16.30 - 17.30 uur;


-wethouders D. Vermaat: 16.30 uur - 17.30 uur;

-wethouder G.A.C. Schoehuizen: 16.30 - 17.30 uur.
Het spreekuur is NIET op afspraak. De burgemeester houdt geen spreekuur op een vaste tijd. Voor een afspraak met hem kunt u contact opnemen met de bestuurssecretaresse mw. I.T. van Prehn, tel. 698 206.

Welke vraag aan wie stellen?


-burgemeester Van de Wouw: alg. bestuurlijke zaken, openbare orde en veiligheid, coördinatie van beleid, communicatie, econ. zaken, intern. betrekkingen, kabinet, mediabeleid, onderwijs/volwasseneneducatie;


-wethouder Orsel (VVD): railinfrastructuur, regionale zaken, sport- en recreatiebeleid, cultuur (theater, bibl., muz. school, kreatief werkhuis), personeelszaken;


-wethouder Silvis (CDA): ruimtelijke ordening, volkshuisv. en woonruimtezaken, stads- en dorpsvernieuwing, volkstuinen, monumentenzorg;


-wethouder Schoehuizen (VVD): jeugd- en jongerenwerk, ouderenbeleid, financiën en grondbedrijf, nutsbedrijven, emancipatiezaken en minderh. beleid, volksgez., gehandicaptenbeleid, subsidiebeleid algemeen;


-wethouder Vermaat (PvdA): organisatie en informatiebeleid, sociale zaken en maatsch. werk, kinderopvang, werkgelegenheid, openbare werken, verkeer en vervoer, milieubeleid, bureau activering en werkprojecten.

Raadscommissies vergaderen

Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting c.a.

Op donderdag 1 november komt de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting bijeen in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur.

De agenda is als volgt:


-bespreking m.b.t. ingediende planschadeverzoeken van de bewoners van Noldijk 179, 181/183, Achterzeedijk 6 en 8 en Noldijk 121


-bespreking m.b.t. ingediende planschadeverzoeken van de bewoners van Boeier 143 en 147.


-bespreking notitie Barendrecht 2015


-bespreking voortgangsnotitie bestemmingsplanactiviteiten

-bespreking enkele punten t.b.v. voorgenomen vaststelling betemmingsplan Buitengebied-Oost, waaronder met name de bestemming van de Oude Haven in de Zuid-polder.


-bespreking notitie m.b.t. het voornemen om met toepassing van artikel 19 WRO een bouwvergunning te verlenen voor vervangende nieuwbouw aan de Dorpsstraat-oost 28


-bespreking notitie inzake wijziging van de Monumentenverordening

-verstrekken van informatie m.b.t. de voortang van de bouwplannen voor Havenkwartier

De secretaris van deze raadscommissie is de directeur van de sector Grondgebied, de heer P. Timmer, tel. 698 320.

Ter inzage

De stukken voor deze vergaderingen liggen ter inzage bij Bureau Communicatie, loket 304. U kunt een set opvragen bij de secretaris van de commissie.

Spreekrecht

U kunt tijdens een commissievergadering inspreken naar aanleiding van een agendapunt. De maximale spreektijd is vijf minuten. Een verzoek tot spreken dient uiterlijk vóór 16.00 uur van de dag waarop de vergadering plaatsvindt te worden ingediend bij de secretaris van de commissie, zulks onder vermelding van het punt of de punten van de agenda van de openbare vergadering waarover men wil spreken.

Bouwen en Milieu

Meldingen bouwvoornemen en -aanvragen

Bij de afdeling Bouwen en Milieu zijn de volgende meldingen/aanvragen ingediend:


-Boeier 1 (MB 2001-165), voor het wijzigen van de achtergevel (18-10-2001);


-Middeldijkerplein 3 (BA 2001-379), voor het vergroten van een school (19-10-2001);


-Middenbaan 39 (BA 2001-378), voor het plaatsen van een lichtreclame (19-10-2001);


-Rietvelddreef 40 (MB 2001-161), voor het plaatsen van een blokhut (18-10-2001);


-Voordijk 392 (BA 2001-377), voor het vergroten van de woning (18-10-2001).

De bouwaanvragen/meldingen zijn ontvangen op de datum die erbij vermeld staat en ingediend bij Bouw- en Woningtoezicht, loket 18 (begane grond).

Vrijstellingen

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor:


-het bouwen van showrooms met kantoren op het bedrijventerrein Cornelisland (BA2000-190).

Het bouwplan is in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Cornelisland", maar dient nader te worden uitgewerkt.

Burgemeester en wethouders van Barendrecht hebben het voornemen ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling van dit bestemmingsplan te verlenen op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage

Het bouwplan ligt met ingang van vrijdag 26 oktober 2001 tot en met donderdag 22 november 2001 voor een ieder ter inzage bij het loket van de afdeling Bouwen en Milieu, loket 18 (Bouw- en Woningtoezicht) op het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u op afspraak terecht.

Zienswijze

Zienswijzen

Een ieder die bedenkingen heeft tegen het verlenen van vrijstelling kan deze tot en met donderdag 22 november 2001 schriftelijk naar voren brengen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Barendrecht, Postbus 501, 2990 EA te Barendrecht.

Inspraak op vrijstellingsverzoek

Burgemeester en wethouders geven een ieder de mogelijkheid om in te spreken op het vrijstellingsverzoek voor:


-het bouwen van een kantoorgebouw met bedrijfshal tussen de Hamburg en Rijksweg A29 ten noorden van Ikea op bedrijventerrein Vaanpark 2 (BA2001-369).

Door Vaanpark Barendrecht V.O.F. is een verzoek om vrijstelling ingediend voor het bouwen van een kantoorgebouw met bedrijfshal tussen de Hamburg en Rijksweg A29 ten noorden van Ikea op bedrijventerrein Vaanpark 2.

Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan "Buitengebied 1986", maar past binnen het conceptbestemmingsplan "Carnisselande Midden".


- het bouwen van een woning aan de Dorpsstraat-Oost 28
Door E. Markus is een verzoek om vrijstelling ingediend voor het bouwen van een woning aan de Dorpsstraat-Oost 28 (ons kenmerk BA 2001-336).

Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan "Zuid".

Het college is voornemens om een vrijstellingsprocedure in gang te zetten voor de oprichting van deze woningen en bedrijfspanden. Voordat deze procedure wordt gestart, wordt een ieder op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) in de gelegenheid gesteld om tijdens een inspraakronde van vier weken zijn of haar reactie schriftelijk naar voren te brengen.

Ter inzage

De stukken liggen van vrijdag 26 oktober 2001 tot en met donderdag 22 november 2001 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Bouw- en Woningtoezicht, loket 018. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u op afspraak terecht.

Verdere procedure

Inspraakreacties kunnen binnen de bovengenoemde termijn schriftelijk bij ons college worden ingebracht. Na afloop van de inzagetermijn worden alle inspraakreacties gebundeld en van commentaar voorzien. De inspraakreacties zullen door het college meegewogen worden bij het besluit tot het in gang zetten de vrijstellingsprocedure. Wanneer die procedure wordt gestart, zal het verzoek om vrijstelling met de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing op grond van artikel 19a, lid 4 WRO gedurende vier weken ter inzage worden gelegd. Binnen die periode kan een ieder zijn schriftelijke bedenkingen naar voren brengen. Wanneer bedenkingen worden ingediend, zal een hoorzitting voor de wethouder ruimtelijke ordening worden gehouden. Vervolgens zal het college een besluit op de bedenkingen nemen en besluiten of de procedure wordt voortgezet met het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Wanneer deze wordt afgegeven, kan de uiteindelijke vrijstelling worden verleend.

Opheffen aanhoudingsplicht

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een bouwaanvraag is ontvangen voor:


- het realiseren van een kinderdagverblijf in en bij het pand Voordijk 237 (BA 2001-274).

Opheffen aanhoudingsplicht

Het bouwplan is in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Buitengebied 1986".

Omdat de aanvraag echter ligt binnen het gebied waarvoor een voorbereidingsbesluit geldt, het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd of: het bestemmingsplan is vastgesteld maar nog niet in werking is getreden dient de aanvraag te worden aangehouden. De gevraagde vergunning kan alleen verleend worden als de aanhoudingsplicht als bedoeld in artikel 50, lid 1, van de Woningwet, wordt opgeheven. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet hiertoe over te gaan.

Ter inzage

Het bouwplan ligt met ingang van vrijdag 26 oktober tot en met donderdag 22 november 2001, gedurende vier weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Bouw- en Woningtoezicht, loket 018. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. Buiten deze tijden kunt u op afspraak terecht.

Zienswijzen

Een ieder die zienswijze heeft tegen het opheffen van de aanhoudingsplicht kan deze tot en met donderdag 22 november 2001 schriftelijk naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht, postbus 501, 2990 EA Barendrecht.

Verleend

Verleende bouwvergunning/vrijstelling/positieve reactie op melding bouwvoornemen:


-1e Barendrechtseweg 180 (BA 2001-151), voor het vergroten van de praktijkruimte (15-10-2001);


-Handelscentrum ZHZ 17 (BA 2001-270), voor het plaatsen van een afvalcontainer met voorzieningen (16-10-2001);


-Lijsterbeswede 47 (MB 2001-156), voor het plaatsen van een tuinberging (17-10-2001);


-Meerwedesingel 48 (MB 2001-160), voor het plaatsen van een blokhut (17-10-2001);


-tussen Noordersingel en wijkdeel Carnisselande (BA 2001-096), voor het bouwen van een brug (18-10-2001);


-Riedermorgen, Riedertuin, Riederare, Riederakker, Riedermaat, Riederbunder en Riederdelft (BA 2001-012), voor het oprichten van 165 woningen (18-10-2001);


-Serenadelaan 35 (BA 2001-359), voor het plaatsen van twee dakkapellen (17-10-2001).

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken, na verzenddatum van de vergunning, een schriftelijk gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Hebt u bezwaar ingediend, dan kunt u bij de President van de Rechtbank Rotterdam (Sector bestuursrecht, postbus 50951, 3001 BM) verzoeken om de werking van de beschikking te schorsen.

Ter inzage

De bouwvergunningen met bijbehorende tekeningen liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij Bouw- en Woningtoezicht, loket 18 (begane grond).

Wet Milieubeheer/ontwerp-beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om vergunning ontvangen van:


-Tumoba BV en Jabaaij BV, om een revisievergunning voor een (landbouw)mechanisatiebedrijf aan de Gebroken Meeldijk 68 en 77d te Barendrecht.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de gevraagde vergunning te verlenen. Aan de vergunning zullen voorschriften worden verbonden ter bescherming van het milieu.

Inzage

U kunt alle stukken van donderdag 25 oktober tot en met woensdag 21 november 2001 tijdens de werkuren inzien op het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565, 3119 XT Schiedam en in het gemeentehuis van Barendrecht, Binnenhof 1. Buiten kantooruren kunt u terecht op telefonische afspraak: kantoor DCMR (010) 2468402, gemeentehuis (0180) 698 398.

Bedenkingen

Bedenkingen kunt u schriftelijk tot en met woensdag 21 november 2001 kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Barendrecht, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, postbus 843, 3100 AV Schiedam. Indien u daarom in een aparte brief verzoekt, kunnen uw persoonlijke gegevens geheim worden gehouden. U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen de beschikking instellen indien u bedenkingen hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking, of indien u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet tot het kenbaar maken van bedenkingen in staat bent geweest.

Mondeling

Indien u behoefte hebt aan een gedachtewisseling of mondeling uiten van bedenkingen, kunt u daarom telefonisch verzoeken bij de DCMR. Zo'n verzoek kan gedurende de inzagetermijn worden ingediend, bij voorkeur op z'n laatst een week voor het einde van de termijn.

Inlichtingen

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de DCMR, tel. (010) 2468 501 (de heer N.A. de Waal). Voor vragen over de vergunningprocedure, terinzagelegging en verzoeken om kopieën (tegen betaling) kunt u contact opnemen met Bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, tel. (010) 2468 402.

Wet Milieubeheer/beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek om vergunning ontvangen van:


-Van Waterschoot Koeltechniek BV, voor het oprichten en in werking hebben van een koeltechnisch bedrijf aan de Bijdorp West 70 te Barendrecht;


-Van der Heiden Barendrecht BV, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor het produceren en repareren van zonweringen aan het Zuideinde 52 te Barendrecht;


-Van der Heiden Systems Holland BV, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting voor het bewerken van een inrichting voor het bewerken van afdekzeilen, isoroldeuren en gasdichte deuren aan het Zuideinde 44 te Barendrecht.

Burgemeester en wethouders hebben besloten de gevraagde vergunning te verlenen. Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Inzage

U kunt de stukken van donderdag 25 oktober tot en met woensdag 5 december 2001 tijdens de werkuren inzien op het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565, 3119 XT Schiedam en in het gemeentehuis van Barendrecht, Binnenhof 1. Buiten kantooruren kunt u terecht op telefonische afspraak: kantoor DCMR (010) 2468402, gemeentehuis (0180) 698 398.

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van tervisielegging kan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) beroep worden ingesteld door:


-de adviseurs, die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;


-degenen, die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;


-degenen, die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;


-belanghebbenden, die aantonen redelijkerwijs niet eerder in staat te zijn geweest bedenkingen in te brengen tegen de ontwerpbeschikking.

Zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Zo'n verzoek moet worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. Indien voor het oprichten of veranderen van de inrichting tevens een bouwvergunning is vereist, wordt de vergunning niet eerder van kracht dan nadat de bouwvergunning is verleend. Zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Inlichtingen

Voor meer inlichtingen over de aanvraag en de beschikking kunt u zich wenden tot de DCMR, tel. (010) 2468 501 (de heer N.A. de Waal). Voor vragen over de vergunningprocedure, terinzagelegging en verzoeken om kopieën (tegen betaling) kunt u contact opnemen met Bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, tel. (010) 2468 402.

Wet Milieubeheer/beschikkingen (art. 8.26)

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek om intrekken van de (op 20 juli 1989 verleende) vergunning (artikel 8.26) ontvangen van:


-de heer Nieuwenhuizen, voor een inrichting voor het vervaardigen van zonwering aan het Zuideinde 52 te Barendrecht.

Burgemeester en wethouders hebben besloten het verzoek om intrekken van de vergunning te verlenen.

Inzage

U kunt de stukken van donderdag 25 oktober tot en met woensdag 25 november 2001 tijdens de werkuren inzien op het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565, 3119 XT Schiedam en in het gemeentehuis van Barendrecht, Binnenhof 1. Buiten kantooruren kunt u terecht op telefonische afspraak: kantoor DCMR (010) 2468 402, gemeentehuis (0180) 698 398.

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van tervisielegging kan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) beroep worden ingesteld door:


-de adviseurs, die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;


-degenen, die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;


-degenen, die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking;


-belanghebbenden, die aantonen redelijkerwijs niet eerder in staat te zijn geweest bedenkingen in te brengen tegen de ontwerpbeschikking.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Zo'n verzoek moet worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Inlichtingen

Voor meer inlichtingen over de aanvraag en de beschikking kunt u zich wenden tot de DCMR, tel. (010) 2468 501 (de heer N.A. de Waal). Voor vragen over de vergunningprocedure, terinzagelegging en verzoeken om kopieën (tegen betaling) kunt u contact opnemen met Bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, tel. (010) 2468 402.

De gebruikelijke openingstijden zijn van toepassing.

Theaternieuws

In de komende weken staan de volgende voorstellingen geprogrammeerd:

Datum

Artiest(en)

Voorstelling

Prijs

Pashouders

Do.25-10

Sabri Saad el Hamus

Yasser

24,90 11,30

22,48 10,20

Vr.26-10

Les Founambules

Camping Pong

22,55 12,50

22,48 10,20

(
Za.27-10

Louis & Selma van Dijk and special friends

Van Brubeck tot Bannink

35,04 15,90

32,61 14,80

Zo.28-10

Rachel-Ann Morgan

Keltische en klassieke Engelse werken

17,41 7,90

12,56 5,70

Aanvang: 12.00 uur

Wo.31-10

Theatergroep De Kaap

Ma Tilda & Tilly

12,56 5,70

(
Aanvang: 14.00 uur

Losse verkoop

Voorstellingen beginnen om 20.15 uur, tenzij anders is aangegeven. Voor alle voorstellingen zijn er kaartjes in de losse verkoop verkrijgbaar, uiteraard zolang de voorraad strekt. Openingstijden balie: maandag tot en met vrijdag 13.30 - 16.30 uur, vrijdagavond 19.00 - 20.30 uur en vanaf een uur vóór de voorstelling, tel. 615 958.

Filmtheater Het Kruispunt

Filmagenda

Datum: Film: Leeftijd Aanvang

Wo. 31-10 Almost Famous 20.30 uur

Kaarten kosten f 9,92 (4,50) voor kinderen tot 12 jaar, CJP-pashouders en CKV-pashouders en f 12,56 (5,70) voor volwassenen en zijn verkrijgbaar bij de kassa in het Kruispunt gedurende de gewone openingstijden en vanaf een uur voor aanvang van de filmvoorstelling.

OPENBARE WERKEN

Binnendienst

Verleende kapvergunningen

Op grond van artikel 4.5.2 van APV - Barendrecht zijn kapvergunningen verleend voor het rooien van:

22 bomen in park Buitenoord te weten:

10 Fraxinus (Es met doorsnede's van 35, 35, 35, 35, 35, 35, 35, 35, 40 en 40 cm);

5 Acer (Esdoorn met doorsnede's van 15, 15, 20, 20, en 25 cm);

3 Alnus (Els met doorsnede's van 15, 30 en 30 cm);


2 Castanea (Kastanje met doorsnede's van 12 en 15 cm);

1 Pinus (Den met een doorsnede van 20 cm);



1 Salix (Wilg met een doorsnede van 50 cm.)

De bomen worden gekapt in verband met de aanpassing van de watergangen en de aanpassing van de entree in het park Buitenoord.

Giessen 11 1 Prunus (sierkers)

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht. Indien u wilt voorkomen dat de boom (of bomen) al gekapt wordt (of worden), dan dient u schorsing te vragen van het besluit bij de President van de Rechtbank Rotterdam, t.a.v. de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Aan de rechtbankprocedure zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. B.Rousse, telefoon: 0180 - 643163

Asfalteringswerkzaamheden Bark en Groene Rede

Op maandag 29 oktober vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan de Bark en de Groene Rede. De asfalteringswerkzaamheden bestaan uit de aanleg van verkeersdrempels en plateaus.

Met de werkzaamheden wordt gestart aan de Groene Rede. De Groene Rede wordt tijdens de werkzaamheden niet afgesloten. Het verkeer uit Kofschip, Botter, Kempenaar en Tjalk kan hierdoor tijdens de werkzaamheden enige hinder ondervinden bij het verlaten van de wijk.

Vervolgens wordt het plateau bij de ingang van de Bark geasfalteerd. Tijdens de werkzaamheden wordt de Bark richting Buitenlandse baan afgesloten. Bewoners en bezoekers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Buitenlandse baan, Ziedewijdsebaan, Leedeweg en Middeldijk via de Schoener.

De werkzaamheden die in het kader van de 30km/uur-zones worden uitgevoerd zijn voor uw eigen veiligheid. Wij vragen nogmaals uw begrip voor deze werkzaamheden en de mensen die ze uitvoeren!

Heeft u nog vragen? Inlichtingen over de werkzaamheden worden verstrekt door de heer M.M.A. Boer (0180-698385).

Afsluiting 2e Barendrechtseweg

I.v.m. reconstructiewerkzaamheden aan het riool van de 2e Barendrechtseweg wordt deze in fases afgesloten. Tijdens de eerste fase vanaf 29 oktober t/m 23 november wordt de 2e Barendrechtseweg afgesloten vanaf de rotonde Jaagpad - Buitenlandsebaan tot de J.G. Oemvliet.

Aansluitend wordt gestart met de tweede fase, die duurt tot t/m 21 december 2001.

Tijdens de tweede fase wordt de 2e Barendrechtseweg vanaf de Middeldijk afgesloten tot de J.G.Oemvliet. De J.G.Oemvliet blijft tijdens de werkzaamheden toegankelijk.

De omleidingroute wordt aangegeven d.m.v. gele routeborden.

Voor informatie over de omleiding kunt u contact opnemen met dhr. E. Jankowski, telefoon (0180) 698 427 en dhr. Dijker, telefoon (0180) 698 364.

Informatie over de werkzaamheden wordt verstrekt door mevr. I.J.Bakker, bereikbaar onder telefoon (0180) 698 428, van de afdeling openbare werken.

Wijziging busroutes 184, 267 en nachtbus N8

Lijn 184 en nachtbus N8

Tijdens fase 1 rijdt lijn 184 een gewijzigde route. Deze route loopt over de J.G.Oemvliet -2e Barendrechtseweg - Middeldijk - Leedeweg Ziedewijdsebaan - Buitenlandsebaan v.v.

De haltes aan de Buitenlandsebaan -tussen de Ziedewijdsebaan en de Barendrechtseweg- vervallen.

Vervangende haltes zijn :


-J.G. Oemvliet


-2e Barendrechtseweg t.h.v. Middeldijk



-Ziedewijdse Baan t.h.v. Punter


-Buitenlandse Baan t.h.v. sporthal de Driesprong
Tijdens fase 2 rijden lijn 184 en de nachtbus hun normale route

Lijn 267

Tijdens de gehele uitvoeringsperiode rijdt lijn 267 een gewijzigde route. Deze route loopt over de Barendrechtseweg - Buitenlandsebaan - Ziedewijdsebaan-Leedeweg en daarna de normale route.

De haltes aan de Middeldijk vervallen. De vervangende haltes zijn de vervallen haltes van lijn 184 op de Buitenlandsebaan.

Op de Leedeweg worden twee vervangende haltes ingesteld voor de vervallen haltes op de 3e Barendrechtseweg.

Afsluiting Noordersingel

In verband met herstelwerkzaamheden van het asfalt en de aanleg van riolering zal op

vrijdag 26 oktober vanaf 9.30 uur tot en met zaterdag 27 oktober 2001 de Noordersingel en de oprit naar de Voordijk worden afgesloten voor alle verkeer.

Voor de bereikbaarheid van de wijk Meerwede Noord wordt een omleiding verzorgd via de wijk Meerwede Zuid. Tevens worden voor het doorgaande verkeer omleidingen geplaatst.

Openbaar vervoer

Op vrijdag 26 oktober zal buslijn 182 vanuit Rotterdam Zuidplein vanaf 10.00 uur niet meer over de Noordersingel rijden. De halte op deze weg ter plaatse van de Avenue Carnisse is dan tijdelijk opgeheven. De vervangende halte die door buslijn 182 wordt bediend is de halte Zwembad op de Carnisserbaan. Alle overige haltes in de wijk blijven in gebruik.

Informatie over de werkzaamheden wordt verstrekt door de heer J. de Haas, tel. (0180) 616 009. Informatie over de omleidingen wordt verstrekt door de heer E. Jankowski tel. (0180) 698 427.

OPENBARE WERKEN

Buitendienst

Oud papier

Op zaterdag 27 oktober, de laatste zaterdag van de maand, kunt u weer oud papier buiten zetten. Het oud papier hoeft niet in een gemeentelijke huisvuilzak, maar dient wel goed gebundeld of verpakt te zijn.

Oud ijzer

Woensdag 31 oktober is de laatste woensdag van de maand. Op die dag kunt u uw oud ijzer 's morgens aan de stoeprand zetten. Denkt u eraan dit bijtijds te doen. Wat niet is meegenomen dient u zelf weer weg te halen.

Rooster oud papier/oud ijzer

Oud papier (za): 27/10,24/11,22/12

Oud ijzer (wo): 31/10,28/11,19/12

Openingstijden


-Afvalaanbiedstation (tel. 613 019):

maandag t/m vrijdag: 07.30-16.00 uur

zaterdag: 08.30-12.30 uur


-Burgerzaken (tel. 698 225):

maandag 09.00-16.30 uur

19.00-20.30 uur

dinsdag/vrijdag 09.00-12.30 uur

woensdag/donderdag 09.00-16.30 uur


-Kringloopwinkel (tel. 629 782):

dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur


-WijkWinkel (tel. 654 949):

maandag/dinsdag 13.30-16.30 uur

woensdag 14.00-17.00 uur

donderdag/vrijdag 09.30-12.30 uur

Vrijwilligers Vacaturebank Barendrecht

Barendrechtse instellingen en organisaties zijn op zoek naar onder andere:


-Enthousiaste vrijwilligers (sters) voor de Speel-o-theek in de Waterpoort te Carnisselande.

Tijden: woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.


-Grafische medewerkers (sters) voor een drukwerkproject.
Tijden in overleg: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur.

De Vrijwilligers Vacaturebank is te vinden op de volgende locaties:


-Dorpsstraat 150 : op maandag en donderdag van 13.30 uur tot 15.30 uur en

op dinsdag en vrijdag van 9.30 uur tot 12.00 uur.


-Wijk Winkel in de Waterpoort, Carnisselande Middeldijkerplein 9.
Tijden: Op dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur.

Tevens kunt u telefonisch een afspraak maken op een tijdstip dat u schikt,

telefoon 0180-626437.

Coins for Care

Bij het informatiehoekje over de euro in de hal van het gemeentehuis staat een collectebus. Dit is een collectebus van de nationale stichting Coins for Care. Deze stichting verzamelt alle francs, peseta's en marken; kortom al het geld dat door de invoering van de euro niet meer gebruikt kan worden. Eind januari is er bovendien een nationale huis-aan-huis collecte. Uiteindelijk komt het bijeengebrachte geld volgens een speciale verdeelsleutel ten goede aan ruim honderd goede doelen.

Barendrechtse begrotingskrant

Drie weken geleden heeft in deze krant een paginagroot artikel gestaan over de gemeentelijke begroting voor 2002. Deze concept begroting wordt woensdag 31 oktober besproken in de gemeenteraad. Tot die tijd kunt u de volledige tekst van de concept begroting inzien op het gemeentehuis, bij Bureau Communicatie (3e verdieping). Om het u makkelijk te maken heeft de gemeente dit jaar ook een speciale begrotingskrant samengesteld. In deze begrotingskrant vindt u alle hoofdlijnen en belangrijke punten uit de begroting, alsmede een uitvoerige uitleg over de gang van zaken rond de begrotingsbehandeling. U kunt de Barendrechtse Begrotingskrant afhalen op diverse punten in de gemeente. Dat kan behalve op het gemeentehuis ook bij de bibliotheek, Het Kruispunt, gebouw Waterpoort, het infocentrum en het afvalaanbiedstation.

Voor meer informatie over de Barendrechtse begroting kunt u ook de LOCOM teletekstpagina's 326 tot en met 330 raadplegen.

Collecte

Voor de periode 28 oktober tot en met 3 november is een collectevergunning verleend aan het Diabetes Fonds.

In deze periode is het niemand anders toegestaan te collecteren. Iedere collectant heeft een legitimatiebewijs bij zich. U kunt hier altijd naar vragen.

Invalidenparkeerplaats

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot het instellen van een gereserveerde invalidenparkeerplaats:


-nabij de woning Amstelmeer 1

Bezwaren

Tegen deze maatregel kan iedere belanghebbende tijdens de inzagetermijn tot en met donderdag 6 december 2001, bezwaar maken. Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 501, 2990 EA Barendrecht. Na of bij het indienen van bezwaar kan aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Rotterdam (sector Bestuursrecht), postbus 920, 3000 AX Rotterdam, worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. De stukken liggen ter inzage bij de sector Samenlevingszaken, Evertsenstraat 14, tel. 698 298.

25 oktober 2001