Microsoft kondigt Plus! voor Windows XP aan

De ultieme aanvulling voor Windows XP beschikbaar op 25 oktober

Schiphol-Rijk, 26 september 2001 - Microsoft heeft Microsoft Plus! aangekondigd voor het Windows XP besturingssysteem. Deze nieuwe software brengt de gebruikservaring van Windows XP op een hoger plan, met uitgebreide digitale media tools, nieuwe games en fraaie bureaubladthema's, waaronder 3-D screensavers. Microsoft Plus!, de ultieme aanvulling van Windows XP, zal op 25 oktober beschikbaar zijn.

Microsoft Plus! bouwt voort op geavanceerde technologieën in Windows XP, zoals Windows Media Technologies en de DirectX API, en bevat krachtige digitale media tools, zoals Plus! Voice Command die gebruikers in staat stelt met hun stem de Windows Media Player te besturen; Plus! Speaker Enhancement, die zorgt voor een drastische verbetering van het geluid van de gebruikelijke desktop speakers; en fraaie 3-D visualisaties, screen savers en games.

"Microsoft Plus! for Windows XP maakt optimaal gebruik van de kracht van Windows XP en de nieuwste generatie PC's," zegt Rick Belluzo, president en chief operating officer van Microsoft. "De digitale mediavoorzieningen, de leuke games en de aantrekkelijke visualisaties maken Plus! een natuurlijke aanvulling voor Windows XP."

Microsoft Plus! omvat de volgende belangrijke mogelijkheden:

Krachtige digitale media tools

* Plus! Voice Command voegt spraakherkenning toe waardoor gebruikers de Windows Media Player met hun stem kunnen besturen. Voice Command kan de stem van verschillende gebruikers herkennen en vergt geen speciale training om te gebruiken. Het afspelen van video of audio kan worden gestart met het commando 'Media Player, play', naar de volgende track gaan met 'Media Player, next' en de visualisatie activeren met 'Media Player, show visualisation'. Plus! Voice Command herkent meer dan 35 aanvullende (Engelstalige) commando's.
* Plus! Speaker Enhancement maakt gebruik van digitale signaalverwerking om de helderheid en weergavekwaliteit van vele PC-luidsprekers te verbeteren, zodat muziek en videogeluid beter klinken.
* Plus! CD Label Maker werkt samen met Windows Media Player for Windows XP om kleurige CD-hoesjes, labels en boekjes met naam van de artiest, CD-titel en titels van de nummers te creëren en af te drukken.

* Nieuwe aantrekkelijke 3-D visualisaties, waaronder de ster van het Xbox video game systeem, Oddworld: Munch's Oddysee, Maxx's Kingdom en Undersea Wonders maken het werken met de PC voor de gebruiker aantrekkelijker. Deze geanimeerde karakters 'dansen' op de muziek in Windows Media Player.
* Met Plus! Personal DJ kunnen gebruikers automatisch playlists creëren op basis van hun favoriete artiesten en genres in hun mediabibliotheek.
* Plus! MP3 Audio Converter converteert MP3-bestanden snel en eenvoudig naar Windows Media Audio en biedt vergelijkbare geluidskwaliteit in een 50 procent kleinere bestandsomvang.
Nieuwe visuele elementen voor het personaliseren van PC's
* Plus! for Windows XP biedt een aantal bijzondere 3-D screensavers, waaronder een zeer realistisch aquarium. Tot de andere screensavers behoren een ruimtewandeling en een selectie aan creatieve 3-D weergaven voor digitale foto's.
* Nieuwe desktop thema's in Plus! for Windows XP zijn onder andere: Plus! Aquarium, Plus! Space, Plus! Nature en Plus! Da Vinci. Elk van deze thema's geeft de PC een ander uiterlijk, met bijpassende screensavers, behang, iconen, geluiden, cursorpijlen en Windows Media Player skins.
Nieuwe games met boeiende graphics

* Voor de gebruiker die wat anders wil dan Solitaire is er nu HyperBowl Plus! Edition die zijn première beleeft op een PC. Het brengt de spelbeleving van de speelhal bij de gebruiker thuis; zij kunnen bowlen in de straten van het oude Rome, of het klassieke spel in een steegje spelen.
* Het Labyrinth Plus! Edition stelt spelers in staat om het klassieke labyrintspel te spelen in een levensecht 3-D model, en hun vaardigheid bewijzen op een van de 40 spelniveaus.
* Russian Square Plus! Edition, is een nieuwe, uitdagende puzzel.
Beschikbaarheid
Microsoft Plus! for Windows XP zal op 25 oktober, tegelijk met de lancering van Windows XP, beschikbaar zijn. De verwachte gemiddelde straatprijs zal EUR 59,- bedragen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.