Telindus en Riverstone realiseren eerste gezamenlijke grootstedelijke netwerken

Telindus benoemd tot
Pan-Europese trainingspartner voor Riverstone's Technisch Certificeringsprogramma

Utrecht, 25 oktober 2001 - Riverstone
Networks, leverancier van service-infrastructuren voor grootstedelijke netwerken, en Telindus, Europees netwerkintegrator en service provider, hebben hun eerste gezamenlijke Metropolitan Area Networks (MAN's) opgeleverd in België, Engeland en Nederland. Dit is het eerste resultaat van de in februari aangekondigde samenwerking tussen de twee bedrijven.

Daarnaast is
Telindus door Riverstone benoemd tot haar Europese trainingspartner. Dit houdt in dat Telindus voor Riverstone-klanten en -resellers technische certificeringstrainingen verzorgt. De trainingen vinden plaats in het Telindus High Tech Institute in Odiham, Hampshire in Engeland.

Routers van
Riverstone Networks worden onder andere gebruikt door Storm Telecommunications om haar nieuwe pan-Europese Ethernet services aan te bieden. In eerste instantie zullen deze innovatieve ethernet services beschikbaar komen in Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Hierbij zullen Riverstone RS 8600 en RS 3000 switch/routers ingezet worden. Telindus verzorgt de integratie en implementatie van het netwerk.

Naast het Storm-netwerk in
Nederland hebben Telindus en Riverstone de aanleg van netwerken afgerond voor Telenet in België en Neosnetworks in Engeland.

"Wij zijn erg
tevreden over de samenwerking met Telindus", zegt David Bradshaw, European General Manager van Riverstone Networks. "De combinatie van de value-added services van Riverstone voor alle denkbare netwerkinfrastructuren en de diensten en support die Telindus kan bieden aan grote klanten, maakt ons tot een sterk team. We willen de relatie met Telindus verder versterken, zeker nu onze samenwerking ook de technische trainingen omvat."

Over Telindus

De Telindus groep (het voormalig Telinfo) is Europees marktleider op het gebied van data- en telecommunicatie-netwerken. De expertise van Telindus (genoteerd aan de Euronext in Brussel) omvat alle aspecten van de hedendaagse ICT, zoals Local Area Networking (LAN), Wide Area Networking (WAN), Internet en E-business, netwerktoegang en -beveiliging, Voice over IP (VOIP), Virtual Private Networks (VPN), vaste en mobiele communicatie.

Op dit moment
werken er 2.500 mensen voor de Telindus groep, verspreid over 60 vestigingen in 17 landen. Al vanaf 1985 is Telindus in Nederland aanwezig met eigen vestigingen in Utrecht, Best en 't Harde. Meer informatie is te vinden op www.telindus.com

Over Riverstone Riverstone Networks, Inc. (Nasdaq: RSTN) bouwt routers die ongestructureerde bandbreedte converteren in rendabele diensten voor grootstedelijke netwerken (MAN's). De value-added producten en diensten van Riverstone maken het mogelijk winstgevende diensten te ontwikkelen en deze via zowel next-generation en legacy netwerken aan te bieden. Door de combinatie van 4e-generatie Application Specific Integrated Circuits (ASICs), in de praktijk geteste routing software en ongekende mogelijkheden voor mediatoepassingen biedt Riverstone uitgebreide oplossingen voor grootstedelijke netwerken. Riverstone heeft klanten in meer dan 40 landen en is leverancier van enkele van de grootste netwerken, zoals British Telecom, Genuity, Qwest Communications, MAE West Ames, EarthLink, NTT en Telefonica. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.riverstonenet.com

Voor meer informatie
Telindus
Karin van Ieperen
Marketing
Manager
030 - 247 75 42

karin.vanieperen@telindus.nl

Whizpr
Willemijn Vader
0317 - 410483

telindus@whizpr.nl