Ingezonden persbericht


8 oktober 2001

NETWERK BBEYOND ONDERSTEUNT WINDOWS XP GEBRUIKERS
DSL-aanbieder als eerste klaar voor nieuwe besturingssysteem Microsoft

BBeyond is als eerste DSL-aanbieder helemaal klaar voor Windows XP, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat vanaf 25 oktober beschikbaar is. De installatie en de continuïteit van de software in combinatie met het netwerk is in de afgelopen maanden uitvoerig getest. Het ondersteunen van Windows XP is een nieuwe stap in de samenwerking tussen beide bedrijven. Eerder verzorgde BBeyond al het netwerk en bijbehorende ondersteuning voor Microsoft bCentral, de portal voor zakelijke gebruikers met diensten als internettoegang, informatie en software.

Dennis Martina, ITG Manager Benelux van Microsoft Nederland: "Onze samenwerking met BBeyond hebben we als uitstekend ervaren de afgelopen maanden. Naast een zeer snel netwerk biedt BBeyond een helpdesk die van bovengemiddelde kwaliteit is. We hebben dan ook vertrouwen in de combinatie van Windows XP en de DSL-diensten van BBeyond".

Arthur van den Ende, commercieel directeur van BBeyond, benadrukt het belang van het samenwerken met een partij als Microsoft: "Wij ondersteunen graag de nieuwe diensten van Microsoft, zoals dit besturingssysteem. Samen zijn wij op deze manier in staat meer draagvlak te creëren voor DSL".

In de komende periode zal ook de verkoop van Windows XP Pro in combinatie met de
DSL-diensten van BBeyond in de markt worden gestimuleerd.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

BBeyond
BBeyond is een service provider gespecialiseerd in het leveren van breedband internet access services aan ondernemingen in Nederland. Naast internettoegang biedt BBeyond aanvullende diensten zoals webhosting, domeinnaam-registratie en e-mail. De diensten zijn beschikbaar vanaf EURO 99. BBeyond maakt als dochteronderneming gebruik van het geografisch verfijnde breedbandnetwerk van BBned dat gebaseerd is op DSL-technologie (Digital Subscriber Line). Door middel van deze technologie worden koperen telefoonlijnen geschikt gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. De belangrijkste investeerder achter BBned is Telecom Italia, waarmee ook BBeyond zich heeft verzekerd van een solide partner. BBeyond is opgericht in maart 2001 en is gevestigd in Hoofddorp.

####

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

BBeyond
Mirjam Smets
Tel: 023-565 99 62

Mailto:mirjam.smets@bbeyond.nl
http://www.bbeyond.nl

DLV Public Relations
Michèle de Vries
Tel: 023-554 20 30
mailto:michele@dlvpr.nl
http://www.dlvpr.nl/pressroom