EVD - PATNER IN EXPORT

Vernieuwde website over internationaal ondernemen op www.evd.nl

EVD lanceert nieuwe website op www.evd.nl :
Online actuele informatie over exportmogelijkheden naar buitenlandse markten

Den Haag, 25 oktober 2001 - De EVD lanceert eind oktober een volledig vernieuwde website op zijn adres: www.evd.nl. Bezoekers van de site kunnen op een handige manier een schat aan actuele informatie over buitenlandse markten vinden. Daarnaast biedt de nieuwe website bezoekers een duidelijk overzicht van alle producten en diensten die de EVD levert om de internationaal actieve ondernemer te ondersteunen.

De EVD beschikt via haar mondiale netwerk over unieke kennis en informatie over buitenlandse markten en stelt deze in toenemende mate digitaal beschikbaar. Gebruikers kunnen via www.evd.nl informatie downloaden en uitprinten. Er is steeds actuele informatie beschikbaar.

De vernieuwde site brengt bezoekers snel en gebruikersvriendelijk naar de informatie in de database. Informatie is beschikbaar per land, maar ook andersom, per sector. In het kort biedt www.evd.nl de (aankomend) exporteur informatie over onder meer:

- economische indicatoren, handelscijfers, wet- en regelving van buitenlandse markten

- nationale en internationale subsidieregelingen
- projecten en aanbestedingen

- online publicaties en elektronische berichtenservice
- activiteiten, zoals voorlichtingsbijeenkomsten en handelsmissies
- adressen en links

- e-business (internationaal ondernemen via internet)
Nu al wordt de EVD-site meer dan 100.000 keer per maand bezocht. Met de vernieuwde site verwacht de EVD het Nederlandse bedrijfsleven nog vaker en beter van dienst te kunnen zijn met actuele en praktische informatie over exporteren naar en investeren in het buitenland. De EVD zal zijn website continu verder ontwikkelen en uitbouwen met nieuwe diensten die inspelen op de wensen en behoeften van haar bezoekers.

EVD
De EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken, is dé centrale organisatie van de rijksoverheid die het Nederlandse bedrijfsleven ondersteunt bij internationaal ondernemen. Daartoe onderhoudt de EVD nauwe contacten met het Nederlandse bedrijfsleven, relevante ministeries en belangenorganisaties en met een uitgebreid mondiaal netwerk van ambassades, consulaten en economische steunpunten. De EVD werkt in opdracht van ministeries en andere rijksoverheden. Ter ondersteuning van de internationalisering van individuele bedrijven of sectoren, verstrekt de EVD informatie en voorlichting en voert zij promotionele activiteiten uit.
---