Ingezonden persbericht

Schiphol Real Estate richt luchthavenvastgoedfonds op

Schiphol Real Estate BV, de 100% vastgoeddochter van Schiphol Group, gaat een luchthavenvastgoedfonds oprichten. Via dit fonds dat de naam A.C.R.E Fund krijgt, wil Schiphol Real Estate een deel van haar vastgoedportefeuille open stellen voor professionele beleggers. De vrijkomende middelen zullen gebruikt worden voor nieuwe investeringsprojecten.

De aandelen van het fonds, dat niet beursgenoteerd wordt, zullen onderhands geplaatst worden bij institutionele beleggers. Schiphol Real Estate zal zelf een substantieel belang houden in het fonds. Schiphol Real Estate heeft Kempen & Co aangesteld om de structurering, marketing en plaatsing van de aandelen van het fonds te verzorgen.

In het fonds zullen hoogwaardige kantoren en bedrijfsruimten met een logistieke functie worden opgenomen. In eerste instantie betreft dit objecten die verspreid over het luchthaventerrein van Amsterdam Airport Schiphol te vinden zijn en die onderdeel uitmaken van Schiphols unieke en succesvolle AirportCity-formule. Later zullen ook soortgelijke objecten aan het fonds worden toegevoegd van andere luchthavenlocaties in binnen- en buitenland waar Schiphol Real Estate vastgoed ontwikkeld heeft.

Het fonds zal een uiteindelijke omvang krijgen van circa ¤ 400 miljoen en gefaseerd worden opgebouwd. De eerste tranche zal in de loop van 2002 worden geplaatst.

Schiphol Real Estate is gespecialiseerd in het ontwikkelen, beleggen, beheren en exploiteren van commercieel vastgoed op luchthavens in binnen- en buitenland. Het bedrijf is actief op Schiphol, op Rotterdam Airport en Lelystad Airport, op en bij Eindhoven Airport en nabij de nieuwe luchthaven van Milaan, Malpensa.

094-2001/rw

R. Wever
Corporate Communications
Schiphol Group