Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 25 oktober 2001

CISCO SYSTEMS KONDIGT NIEUWE DISTRIBUTIESTRATEGIE AAN IN EMEA

Cisco Systems kondigt vandaag haar nieuwe distributiestrategie aan voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). In de nieuwe strategie wordt er een onderverdeling gemaakt in twee typen distributeurs. Distributeurs worden ofwel Cisco Distribution Partner (CDP) of Cisco Authorised Distributor (CAD). CDPs hebben een directe afneemrelatie met Cisco en CADs behouden hun directe relatie met Cisco, maar zullen producten inkopen via CDPs.

"Eerder introduceerden we ons nieuwe partnerprogramma dat distributeurs classificeert op basis van toegevoegde waarde en service in plaats van op basis van verkoopvolume. Dit ondersteunt wederverkopers beter in het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen. De nieuwe distributiestrategie die we nu aankondigen is een aanvulling op dit eerdere raamwerk en is ontwikkeld om distributeurs in staat te stellen zich te concentreren op hun kernactiviteiten, te bouwen aan sterke business modellen en uiteindelijk de beschikbaarheid van producten voor klanten te vergroten," aldus Marco Kraak, directeur Channels & Business Development van Cisco Systems Nederland.

De strategie zal in tweefasen worden ingevoerd. Fase 1 is per 1 februari 2002 effectief, waarna er in Europa zeven Cisco Distribution Partners (Acal, Algol, Azlan, Comstor, Ingram Micro, PC Lan en Tech Data) en 10 Cisco Authorised Distributors zijn. In Nederland werkt Cisco met de CDPs Acal, Azlan en Tech Data. De CADs in Nederland zijn Anixter en Landis. De eerste fase heeft naast Nederland betrekking op België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Oostenrijk, Noorwegen, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Details over de tweede fase, waarna de omschakeling in heel EMEA is doorgevoerd, zullen op een later tijdsstip bekend worden gemaakt.

Voordelen voor Cisco Distribution Partners:

- Beter gebruik van aangeschafte infrastructuur, waardoor investeringen makkelijker kunnen worden terugverdiend;

- Grotere geconsolideerde verzendingen;

- Kans om omzet te genereren op waarde toevoegende activiteiten zoals deelleveringen, het voeren van een eigen label, configuratie en opslag;
- Groter klantenbestand , inclusief Cisco Authorised Distributors.
Edu van Deursen, general manager Azlan Network Distribution, zegt: "Als Cisco Distribution Partner zijn wij in staat om nieuwe technologieën op de markt aan te bieden via ons 'value added model'. Hierbij bieden wij onze partners technische kennis, training en diensten door heel Europa. Onze partners kunnen zo makkelijk, snel en tegen geringe risico's netwerkoplossingen leveren aan hun klanten."

Voordelen voor Cisco Authorised Distributor:

- Snellere levertijden, door een verbeterde beschikbaarheid van producten in EMEA;

- Kosten en risico van voorraadbeheer en afschrijving op de voorraad worden weggenomen;

- Werkkapitaal komt vrij voor specialisatie in nieuwe technologiegebieden;
- Directe relatie met Cisco blijft bestaan (alleen niet als afnemer).
Frank Wirum van VP Marketing van Itegra: "Als Cisco Authorised Distributor, kan Itegra zich concentreren op de waardetoevoeging los van logistiek en pre-sales, waardoor het makkelijker wordt om Cisco's diensten en oplossingen te verkopen",

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2001 een totale omzet van 22,29 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op http://www.cisco.nl.

# # #

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
Telefoon: 020 342 34 12
http://www.cisco.nl
mailto:kgeelen@cisco.com

Leoni Janssen
Edelman-DLV
Telefoon: 023 554 20 30
http://www.edelman-dlv.nl
mailto:leoni@edelman-dlv.nl