Gemeente Den Helder

ZIJ-AAN-ZIJ IN DE POLITIEK DEN HELDER

betreft: week: week 43

'De wereld van nu vereist dat vrouwen minder bescheiden worden en op grotere schaal dromen, plannen, doen, riskeren.' Charlotte Bunch, geb. 1944

De werkgroep Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is een lokale, niet partij-gebonden werkgroep die, naast het voeren van actie om ook dit proces in Den Helder te versnellen, zich ten doel stelt: · vrouwen erover na te laten denken wat politiek in hun leven zou kunnen betekenen; · ervoor te ijveren dat meer vrouwen in de gemeenteraad gekozen worden.

Het basisprincipe van de actie Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is het belang van deelname van vrouwen in de politiek duidelijk te maken. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 geven wekelijks een of meerdere vrouwen en/of mannen uit onze gemeente hun mening over 'VROUWEN IN DE POLITIEK'.

Leden werkgroep: Henny Mol, Greet Kolhorn, Janette de Haas, Marianne Jansen, Geertje Oldenburg, Sophie Nadiri, Rachida de Graaf, Vera Tuin-secretaris, Jane Lobles-voorzitter

Politiek in Den Helder: .......een zaak voor mannen én vrouwen!

Henny Mol (Lid van een politiek partij, lid van de werk groep Zij-aan-Zij en werkzaam als bewegingsdeskundige bij St. Avalon)

Het is belangrijk dat ook vrouwen van buitenlandse afkomst zich bemoeien met de politiek. Vooral nu in deze nieuwe tijd. Jouw ideeën/ jouw mening/ jouw kijk op de wereld en elders is zeer belangrijk.

Dus word lid van een politiek partij, adviescommissie, vereniging of werkgroep!

laaste verandering: oktober 25, 2001