Politiebericht Eindhoven e.o. 25-10-2001

1ePersberichtdonderdag25oktober2001

Politieberichten

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is donderdagochtend rond 4.55 uur een 27-jarige automobilist uit Geldrop betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,05 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Uit onderzoek bleek dat de man reeds vaker met een slok te veel op achter het stuur was betrapt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist met slok te veel op rijdt tegen boom Op het Stationsplein is donderdagochtend rond 5.00 uur een 33-jarige automobilist uit Amsterdam tegen een boom gereden. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod 5 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in winkel
Uit een winkel aan de Kasteellaan zijn van woensdag op donderdagnacht sieraden ter waarde van een paar duizend gulden gestolen. De dader is binnengekomen door een raam te vernielen.

Helmond: Alcohol
Woensdagavond rond 23.40 uur is op de Kasteel Traverse een 30-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,65 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Veldhoven: Onder invloed
Op de Dommelstraat Noord is donderdagochtend rond 1.00 uur een 50-jarige automobilist uit Geldrop betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 18.15 en 19.45 uur is ingebroken in een woning aan het Cerespad. Het slot van de voordeur is opengebroken. Uit de woning verdween een TV, een videorecorder, een CD speler, een radiocassettespeler, een gsm met toebehoren en een magnetron.

Breugel: Verdachte aangehouden
Woensdagmiddag om 17.15 uur is op de Van den Elsenstraat een 29-jarige man uit Breugel aangehouden. Hij was op dinsdagavond rond 18.20 uur als bestuurder van een auto betrok-ken bij een aanrijding op de Van den Elsenstraat. Bij onderzoek bleek de door hem bestuur-de auto gestolen te zijn in Wijchen. De auto is veiliggesteld. Verdachte is voor verhoor over-gebracht naar het politiebureau.

Best: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmiddag rond 17.30 uur is op de Hoofdstraat een 38-jarige vrouw uit Middelbeers aangehouden. Zij had daar uit een winkel poppenkleren weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. In haar tas zijn een visbraadpan, een gasaansteker, een pyjama, reinigingsmiddel en een potje vitaminen aangetroffen afkomstig van een andere winkel te Best. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Westerhoven: Verdachten vernieling aangehouden
Donderdagmorgen rond 2.05 uur zijn op de Kempervennendreef twee 18-jarige mannen uit Gouda aangehouden. Een beveiligmedewerker zag dat zij daar de slagboom van het vakan-tiepark vernielden. Vervolgens liepen de mannen naar een parkeerplaats en braken daar een buiten-spiegel van een gaparkeerde auto af. De aangehouden verdachten zijn overgedra-gen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau.

Veldhoven: Verdachten aangehouden
Donderdagmorgen rond 4.15 uur zijn op de Locht drie mannen, 36, 39 en 40 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille trof hen daar in een auto aan. In de auto lagen inbrekerswerktuig en een elektrische schrijfmachine. Van de schrijfmachine konden zij geen duidelijkheid geven over de herkomst. Bij de 39-jarige verdachte zijn 15 muntstukken van fl. 5,- aangetroffen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politie-bureau.

Reusel: Alcohol
Woensdagavond rond 21.50 uur is op de Zeegstraat een 30-jarige automobilist uit Arendonk aangehouden. De man was daar met zijn auto een voortuin van een woning ingereden. Bij controle bleek de hij gedronken te hebben. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man was zodanig onder invloed dat hij geen medewerking aan het alcohol onderzoek kon verlenen. Hij is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal bestelauto
Donderdagmorgen tussen 0.45 en 6.00 uur is vanaf de Dr. Knippenberghof een donker-bruine bestelauto, Mercedes Benz Vito 300TD, kenteken VN-TB-72, gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Woensdagmiddag tussen 12.30 en 14.30 uur is op de Zandoerleseweg een snelheidscontro-le gehouden. 317 voertuigen zijn gecontroleerd. 48 daarvan reden sneller dan 60 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 90 km.

Bladel: Verlichtingscontrole
Donderdagmorgen is op de Industrieweg een verlichtingscontrole gehouden. 383 fietsers zijn gecontroleerd. 15 daarvan kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van verlichting.

Soerendonk: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 9.30 en 12.05 uur is op de Molenheide een snelheidscontrole gehouden. 18 voertuigen kregen een proces-verbaal. Zij reden sneller dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Geldrop: Diefstal vogels
Tussen woensdagavond 22.00 en donderdagmorgen 9.00 uur zijn uit een voliere, gelegen in de achtertuin, van een woning op de Papenvoort 26 vogels gestolen. De vergrendeling van het nachthok is opengebroken. Uit de voliere verdwenen kanaries, putters, sijzen, goud-vinken en barmsijzen.