Gemeente Utrecht

Duizend handtekeningen nodig voor uitvoering 'Safe-City' project

Jongerenraad wil uitgaan in Utrecht veiliger maken en houdt daarom op 25 oktober tussen 18 en 20 uur een straatactie in de binnenstad, die 1000 handtekeningen moet opleveren ter ondersteuning van de plannen.

In het Plan van Aanpak voor 'Safe-City' van de Utrechtse Jongerenraad staan 9 verbeterpunten die samen moeten leiden tot een veiliger uitgaanssituatie in de stad.

In de Jongerenraadsvergadering van 16 oktober is besloten om prioriteit te geven aan:

Een nieuwe plek voor jongeren om uit te gaan in de binnenstad Jongeren te leren hoe ze moeten uitgaan Een 'Nightliner' voor veilig vervoer terug naar huis

Tijdens de straatactie op 25 oktober worden jongeren gevraagd een handtekening te zetten indien ze het met deze 3 punten eens zijn.

De andere verbeterpunten zijn: helder deurbeleid, afgestemd aanbod in de wijken, alcolholbeleid, toezicht, meldpunt en safecity-overleg. De Jongerenraad benadrukt dat alle 9 genoemde verbeterpunten even belangrijk zijn in het proces naar een veiliger uitgaanssituatie, maar het is niet reëel om ze in een relatief korte tijd alle tegelijk aan te pakken. Daarom is gekozen om de 3 meest aansprekende punten als eerste nader uit te werken. Deze worden op 25 oktober voorgelegd aan de jongeren op straat, die door het zetten van een handtekening blijk van hun steun voor de plannen geven. De uitgewerkte acties worden tevens gepresenteerd op de Jongerenmanifestatie in Tivoli op zondagmiddag 11 november.

25 oktober: wervingsactie in de binnenstad

In de herfstvakantie, op donderdag 25 oktober tussen 18 en 20 uur, houdt de Jongerenraad een grote, wervelende actie in de binnenstad om de benodigde 1000 handtekeningen te verzamelen. De 18 jongens en meisjes van de Jongerenraad gaan in teams de straat op en delen flyers en stickers uit en geven uitleg over hun plannen aan leeftijdgenoten. Ze zijn herkenbaar aan hun speciale 'Safe City' outfit.

Tussen 19 tot 20 uur is er een spetterende show in Hoog Catharijne (ingang V&D - Bart Smit, naast de roltrappen), met City Jam door Touchée, veel muziek en dance. Maak kans op vele prijzen, zoals een weekend Parijs voor 2 personen ter waarde van f 500,-.

"Jongeren uit Utrecht, mis dit niet. Je steunt met een handtekening het werk van de Jongerenraad en profiteert er zelf ook van". Voor iedereen tussen de 13 en 18 jaar die op zoek is naar een leuke, veilige uitgaansplek in Utrecht.

www.safecity-utrecht.nl

Meer informatie over de Jongerenraad, de wervingsactie en het programma voor de Jongerenmanifestatie op 11 november is terug te vinden op de eigen website: www.safecity-utrecht. Ook voor de handtekening kan men op deze site terecht. Kijk dan onder de button 'Wedstrijd' en maak kans een outfit ter waarde van f 250,- + twee vrijkaartjes voor de jongerenmanifestatie.