Gemeente Oegstgeest

Project binnenmilieu: hoe schoon is de lucht in uw huis?

In de resterende maanden van dit jaar voeren de GGD Zuid-Holland Noord en de gemeente Oegstgeest een project Binnenmilieu uit met als specifiek onderwerp legionella. Het project zal bestaan uit een reeks artikelen voor dit blad, informatie op de website van de gemeente en folders.

Het project Binnenmilieu Binnenmilieu: dat is een mooi woord voor de lucht in de woning. Het is belangrijk dat die lucht zo schoon mogelijk is. Uit diverse landelijke onderzoeken is gebleken dat de lucht in huis vaak sterker vervuild is dan de buitenlucht. Evenals vorig jaar willen de gemeente en de GGD de aandacht van de inwoners van Oegstgeest op dit onderwerp vestigen. U krijgt informatie over onder meer legionella.

Activiteiten
Vorig jaar is voor het eerst in een reeks artikelen op deze pagina aandacht besteed aan het binnenmilieu. Dit jaar gebeurt dat opnieuw: dit artikel is het eerste in een reeks van zes artikelen die u vanaf nu wekelijks op deze pagina vindt. Ook op de website van de gemeente Oegstgeest zult u informatie aantreffen over het binnenmilieu, onder andere over legionella.

Ook zullen op diverse plekken folders ter beschikking zijn, bijvoorbeeld in de hal van het gemeentehuis, de bibliotheek en in de wachtkamers van de huisartsen. Dat is onder meer een checklist aan de hand waarvan u kunt bepalen in welke mate de lucht in uw huis vervuild wordt en een folder met vaak gestelde vragen over legionella. Het project Binnenmilieu is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Oegstgeest en de GGD Zuid-Holland Noord. De gemeente en de GGD geven daarmee een concrete invulling aan een aspect van de wettelijke taak die de lokale overheid heeft op het terrein van de openbare gezondheidszorg.

Voor vragen over de relatie tussen gezondheid en milieu kunt u bellen met medische milieukunde van de GGD, telefoon (071) 516 33 81.