Provincie Noord-Holland

Persbericht, 24 oktober 2001

Streekplan Noord-Holland-Zuid: Burgerhuis IJmond De provincie Noord-Holland nodigt inwoners uit de IJmond (Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Velsen) van harte uit om met statenleden van de provincie Noord-Holland in het Burgerhuis IJmond te praten over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van Noord-Holland-Zuid in het algemeen en dat van de IJmond in het bijzonder.

Het Burgerhuis IJmond vindt plaats op donderdag 1 november 2001 van 19.00 uur
(tot 19.30 uur ontvangst met koffie) in het Kennemertheater en Congrescentrum, Kerkstraat 146 te Beverwijk.

In de discussie in het Burgerhuis IJmond staan de volgende onderwerpen centraal:


1. Wonen
Kan - zo ja waar? - er nog meer gebouwd worden binnen het stedelijke gebied zonder dat bewoners de stad als "te vol" ervaren?


2. Werkgelegenheid
Op welke wijze kunnen bestaande bedrijventerreinen beter benut worden voor havenontwikkeling en huisvesting 'gewone' bedrijven?


3. Verkeer
Wat heeft meer belang: een Tweede Zeesluis, een verbinding A8-A9 of een vrije busbaan naar Castricum?


4. Water
Zal extra water in de woonwijken de leefomgeving gevaarlijker maken?


5. Recreatie
Moeten er meer buslijnen komen naar Spaarnwoude of de stranden om piekdruktes op te vangen?


6. IJmond in een groter verband
Moet op termijn IJmond zich richten op Amsterdam\Zaanstad of is het meer betrokken bij Kennemerland\Haarlem

Achtergrond
Het provinciaal bestuur en ambtenaren van de provincie trekken het zuidelijk deel van Noord-Holland in om met burgers de praten over de betekenis van het toekomstige streekplan Noord-Holland-Zuid voor de eigen leefomgeving. Daarvoor organiseert de provincie dit najaar in elk van de verschillende regio's bijeenkomsten en bustours om burgers op deze manier te betrekken bij het provinciale beleid. Deze regio's in het streekplangebied zijn: Zaanstreek, Zuid- Kennemerland, Waterland, Amstelland en Meerlanden, Het Gooi, De Vechtstreek en de IJmond.

Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met:
Rob Schimmel, tel: (023) 514 33 45, schimmelr@noord-holland.nlen Rina Swart, tel: (023) 541 31 74, swartc@noord-holland.nl. Meer informatie over het streekplan Noord-Holland-Zuid is ook te vinden op de website