Politiebericht Venlo 25-10-2001
Mediaberichten 25 oktober (13.45 uur)

Venlo controles afvaltransporten

VENLO De politie Limburg-Noord heeft donderdagmiddag samen met de Douane 20 afvaltransporten gecontroleerd en daarbij lik op stuk bekeuringen uitgeschreven van fl. 14.700,- en fl. 7.000,-. Beide transporten waren niet aangemeld en mochten daarom niet plaatsvinden. Verder zijn er processen-verbaal opgemaakt voor het niet lekdicht zijn van een koelinstallatie, uitstekende lading (boete Dm 240,-) en de Wet Wapens en munitie (boete Dm 300,-). De controles zijn gehouden op de Europaweg in het kader van de Europese regelgeving met betrekking tot afvaltransporten en om landelijk inzicht te verkrijgen in de afvalstromen.

Gennep gewonde fietser

GENNEP Bij een botsing met een personenauto is een ongeveer 16-jaar oud meisje uit Gennep woensdagmiddag gewond geraakt. Zij is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis in Boxmeer. Het slachtoffer reed rond drie uur met haar fiets de rotonde op de Brugstraat op en kreeg daar geen voorrang van een 22-jarige automobiliste uit Gemert.

Sevenum defecte auto blokkeert treinverkeer

SEVENUM Doordat de voorwielophanging van een bestelauto het had begeven ter hoogte van de spoorwegovergang op de Midden Peelweg heeft het treinverkeer enige tijd langzaam moeten rijden en is dat zelfs korte tijd helemaal stilgelegd. De auto van een 44-jarige man uit het Poolse Witoszow Dolny begaf het zo dicht bij de spoorwegovergang dat de politie in overleg met de Spoorwegen de treinen met aangepaste snelheid moest laten rijden. Toen de auto werd opgetakeld heeft het treinverkeer ongeveer 5 minuten helemaal stilgelegen.

Horst 71 snelheidsbekeuringen

HORST Bij een snelheidscontrole in de Maasdorpen heeft de politie woensdagmorgen en middag in totaal 71 bekeuringen uitgeschreven. De politie controleerde op de Lottumseweg in Grubbenvorst; de Horsterdijk en Broekhuizerweg in Lottum; de Broekhuizerdijk in Melderslo en op de Hoogstraat in Broekhuizen. De hoogste snelheid is in Lottum vastgesteld: daar reed een automobilist 91 km/u binnen de bebouwde kom. In Broekhuizen werd twee bromfietsers betrapt. Een reed er 45 km/u, de ander 52 km/u, waar ze maar dertig mogen. De controles zijn gehouden met de lasergun en de radarauto. De hardrijders die dus niet direct hun boete hebben gekregen, krijgen die per post thuis gestuurd.

Venlo 300 snelheidsbekeuringen

VENLO Bij een radarsnelheidscontrole op de Keulse Barrriere heeft de politie woensdagmiddag 300 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 60 km/u. De hoogste snelheid van de 725 voorbijgangers was 110 km/u. Dat levert een bekeuring op van fl. 815,-.

Grubbenvorst 28 snelheidsbekeuringen

GRUBBENVORST Bij een radarsnelheidscontrole op de Horsterweg heeft de politie woensdagmiddag 28 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid van de 222 voorbijgangers was 117 km/u. Dat levert een bekeuring op van fl. 465,-.