Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-10-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 25 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: jongen mishandeld
Op de kermis aan de Navolaan in Stadskanaal is woensdagavond een 16-jarige jongen uit die plaats mishandeld. De knaap liep samen met een even oude vriend over de kermis toen hij werd aangesproken door een meisje. Het meisje begon een ruzieachtige houding tegen de jongen aan te nemen maar deze liep met zijn vriend. Kort daarop werd beiden jongens door een groep van ongeveer 5 andere kermisbezoekers ingehaald. Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen en liep letsel op aan hoofd, arm en rug. Hij moet zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Oude Pekela: gewond bij ongeval
Een 17-jarige bromfietsster uit Oude Pekela is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Raadhuislaan in haar woonplaats. De vrouw werd op de kruising met de Feiko Klockstraat aangereden door een 39-jarige automobilist uit Oude Pekela die linksaf sloeg en de hem tegemoetkomende bromfietsster over het hoofd zag. De vrouw kwam te vallen en liep beenletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Bedum: inbraak
Woensdagnacht werd ingebroken in een fotozaak aan de Noordwolderweg in Bedum. Onbekende vernielden een rolluik en sloegen enkele glazen vitrines kapot. Ze namen enkele videocameras alsmede een nog onbekende hoeveelheid telefoonkaarten mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Delfzijl: kraan valt van dieplader
Een ongeveer 10 ton wegende mobiele kraan kantelde woensdagmiddag op de kruising van de Hogelandsterweg en de Oosterveldweg in Delfzijl van de diepladeraanhangwagen van een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmen. De man sloeg op de kruising linksaf en bij het uitkomen van de bocht gleed kraan van de dieplader. Door een bergingsbedrijf werd de op de kant liggen kraan weer rechtop gezet en vervolgens opnieuw op de dieplader geladen. Tegen de vrachtwagenchauffeur is proces-verbaal opgemaakt voor het afvallen van zijn lading. Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de kraan niet was gezekerd en los op de dieplader stond.

Winsum: ongevallen met letsel
Een 32-jarige man uit Den Andel raakte woensdagmiddag licht gewond bij een verkeersongeval op de N361 tussen Sauwerd en Winsum. De man kwam met zijn auto uit de richting Sauwerd en haalde een langzaam, achter een tractor met aanhangwagen, rijdende rij autos in. Ook een voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 19-jarige man uit Winsum haalde de rij autos in. Toen ze beide voor aan de rij waren gekomen sloeg de tractor, bestuurd door een 18-jarige man uit Winsum, linksaf om een boeren erf op te rijden. Beide automobilisten konden op dat moment niet meer tijdig remmen. De 19-jarige automobilist botste tegen de tractor aan waarna het slachtoffer de voor hem rijdende auto schampte en ook tegen de tractor reed. Beide autos raakte zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd. De tractor liep nagenoeg geen schade op. Het slachtoffer liep licht armletsel op en werd naar een ziekenhuis gebracht. Hij kon na een korte behandeling naar huis. Het verkeer werd gedurende ruim een uur omgeleid via Bedum. Ongeveer twee uur later vond op nagenoeg dezelfde plaats opnieuw een ongeval plaats. Een 38-jarige automobiliste uit Baflo keerde ter hoogte van de Voslaan met haar auto op de N361. Toen ze weer de rijbaan op wilde rijden sloeg de motor van haar auto af. Ze kreeg de wagen niet meer aan de praat en moest het voertuig noodgedwongen laten staan. De vrouw schakelde de alarmverlichting in maar de voorzijde van haar auto werd kort daarop aangereden door een uit de richting van Sauwerd naderende auto, bestuurd door een 69-jarige vrouw uit Groningen. Die kwam daarna op de verkeerde weghelft terecht en botste daar frontaal tegen een haar tegemoetkomende auto bestuurd door een 39-jarige man uit Winsum. De vrouw uit Groningen raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij en de automobilist uit Groningen zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Daar werden geen ernstige verwondingen geconstateerd. De drie bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Ook nu was de N361 ongeveer een uur gestremd. Het verkeer werd opnieuw omgeleid.

Leens: controle autogordels
Op der Provinciale Weg S2 bij Leens heeft de politie woensdagmiddag een controle gehouden op het dragen van autogordels. Er werden 41 autos gecontroleerd. Zeven mensen liepen een boete van 90 gulden op voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: zwalkende man
Op het Zuiderdiep heeft de politie woensdagavond een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man probeerde binnen te komen bij enkele pandjes aan het Zuiderdiep. Toen agenten de man aanspraken bleek dat hij zwaar onder invloed van alcohol was. Hij werd meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: boete niet betalen
Op de Bornholmstraat heeft de politie bij controle van de omhangers een 38-jarige Winschoter opgepakt. De man moest nog een geldboete van bijna duizend gulden betalen. Toen hij niet in staat was dit bedrag te voldoen werd de man ingesloten en overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: tippelaarster
Tijdens de controle op de tippelzone werd ook een 34-jarige tippelaarster aangehouden. Zij sprak buiten de zone klanten aan, waarvoor zij door de controlerende agenten op aangesproken werd. Toen bleek dat de vrouw nog zeven dagen gevangenisstraf moest uitzitten is zij ingesloten voor de parketpolitie.

Groningen: lastige klanten beledigen agenten
Twee broers uit Gasselternijveen en Groningen kregen afgelopen nacht een forse boete opgelegd. Beide heren gedroegen zich zeer vervelend en recalcitrant op de Grote Markt. Agenten maanden de heren tot enige rust en verzochten de mannen te vertrekken. De 22-jarige man uit Gasselternijveen vond het daarbij nodig de agenten te beledigen door zijn middelvinger op te steken. Toen hij daarop werd aangesproken begon ook zijn broer zich weer in het geding te mengen en schold de agenten uit voor alles wat lelijk was. Beide heren konden daarop mee naar het bureau. Na het opmaken van een proces verbaal zijn ze naar huis gestuurd.
.

Groningen: alcohol controles
Op diverse plaatsen in de stad werden automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Op de Visserstraat werden ruim 40 bestuurders gecontroleerd. Een 35-jarige Groninger kreeg een proces verbaal. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Bovendien wees de blaastest uit dat de man ruim 2 promille alcohol in zijn bloed had. *Op de Hereweg werd een 57-jarige man uit Groningen gecontroleerd. De keuringsdatum van zijn auto was verlopen. Toen agenten hem lieten blazen overschreed hij ook de minimum grens. Hij had 0.6 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces verbaal opgelegd. Nadat de man het bureau had verlaten ging hij rechtstreeks naar zijn auto aan de Hereweg en stapte weer in. Agenten zagen hem vervolgens weer rijden, waarna de man opnieuw mee mocht naar het bureau voor een tweede proces verbaal. De auto werd voor alle zekerheid maar aan het bureau geplaatst. *In Haren werd op de Kerkstraat een 21-jarige man uit Noordlaren aangehouden. Ook hij had teveel gedronken en de blaastest wees een promillage van ruim 1.5 promille uit. De man trachtte eerst aan de aanhouding te ontkomen. Hierbij botste hij echter tegen de politieauto die lichte schade opliep. De Noordlaarder ontliep zijn boete niet.

Groningen: te snel op ringweg met valse naam
Op de Plataanlaan kon de politie donderdagochtend rond zes uur een 19-jarige Groninger aanhouden. De man reed met zeer hoge snelheid over de ringweg. Waar de man slechts 70 km per uur mocht rijden behaalde hij een snelheid van 130 km per uur. Nadat agenten de man hadden achterhaald gaf de man bij het opgeven van zijn personalia een valse naam op. Hieruit bleek dat de man wiens naam hij gebruikte niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Toen hij hiermee geconfronteerd werd gaf hij zijn eigen naam op. Ook hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Na het opmaken van enkele processen verbaal kon hij zijns weegs gaan.

Groningen: winkeldief met geweld
Een 47-jarige man uit Assen werd woensdagmiddag in de Herestraat betrapt op de diefstal van kleding. De man werd door beveiligingspersoneel op straat achterhaald. Hierbij gedroeg de verdachte zich gewelddadig. Hij begon de medewerkers te schoppen en slaan. Uiteindelijk kon hij worden overmeesterd en overgedragen aan de politie. De man is ingesloten.

Groningen: overvallen in woning
Een 40-jarige bewoner van een woning aan het Deliplein werd woensdagavond in zijn woning beroofd. De verdachte, een 27-jarige stadjer was de woning binnengedrongen en had de bewoner een paar tientjes afhandig gemaakt. Op grond van het signalement konden agenten de verdachte op de Korreweg achterhalen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de loop van de nacht is de man weggestuurd.

Haren: inbrekertjes vluchten
Een drietal jongens werden woensdagavond betrapt toen ze waren binnengedrongen in de manege aan de Oosterweg. Een buurtbewoner zag dat de jongens in het gebouw liepen. De jongens zagen echter kans aan de melder te ontkomen. Een onderzoek rond de velden van de manege en de omgeving leverde geen verdachten op. Het is niet bekend of er werkelijk iets is weggenomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, telefoon 0900 - 8844 (30 ct/min).