Politiebericht Flevoland: District Zuid 25-10-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Rijden op busbaan
ALMERE De politie heeft woensdagmorgen een 28-jarige automobiliste uit Almere bekeurd. Ze reed over de busbaan bij de Prismastraat en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Winkeldievegge
ALMERE Woensdagmiddag is een nog onbekende vrouw aangehouden nadat ze in diverse winkels in de Stationstraat goederen had gestolen met een totale waarde van ruim 400 gulden. Ze was betrapt door beveiligingsmedewerkers die haar vervolgens overdroegen aan de politie. De verdachte hield vol dat ze niets had gestolen, maar kon geen kassabonnen tonen. Vervolgens gaf ze een valse naam op. Ze is voor een onderzoek naar haar ware identiteit in verzekering gesteld.

Gevallen na zien politie
ALMERE Woensdagavond zijn twee Almeerders (16 en 17 jaar) op het Fontanapad ten val gekomen. Ze reden op een onverlichte brommer. Toen de bestuurder opeens de politie zag, ging hij volop in de remmen. Hij en zijn passagier gingen onderuit en liepen daarbij enkele schaafplekken op. Ze kregen alsnog een bekeuring.

Te hard, rijbewijs kwijt
ALMERE Surveillerende agenten zagen woensdagnacht een auto met hoge snelheid over de Waterlandseweg rijden en zetten de achtervolging in. De auto haalde een vrachtwagen in over een doorgetrokken streep en bereikte een snelheid van 148 km/uur (na meetcorrectie). Het rijbewijs van de 49-jarige bestuurder uit Blaricum is ingevorderd.

Bromfiets met teveel vermogen
ALMERE Woensdagavond is de bromfiets van een 17-jarige Almeerder in beslag genomen voor een uitgebreid technisch onderzoek. De politie had hem over het Strawinskypad zien rijden en vermoedde dat de bromfiets opgevoerd was. Bij een eerste test op de rollerbank bij het politiebureau bleek de bromfiets zoveel vermogen te hebben dat er zelfs bijna schade ontstond aan de ophanging. De brommer bleek voorzien te zijn van een 70cc cilinder. De bestuurder is bekeurd.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Een 40-jarige automobilist uit Zeewolde is woensdagnacht op de Strandweg aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het politiebureau in Almere blies hij 350 ug/l (0,8 promille). Hij is met een rijverbod van 2 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.