Politiebericht Flevoland: district Noord 25-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Afgeleid
DRONTEN De politie kreeg woensdagmiddag een aantal meldingen van een slingerende vrachtwagen op de A6 richting Emmeloord. Agenten hielden de bestuurder staande en controleerden onder andere op alcohol. Alles was in orde. De 34-jarige bestuurder uit Wolvega verklaarde tijdens het rijden afgeleid geweest te zijn.

Aanrijdingen
LELYSTAD Een 35-jarige bestuurder uit Almere is met onder andere hoofdletsel per GGD-ambulance en vervolgens per traume-heli overgebracht naar het AMC te Amsterdam. Volgens een getuigenverklaring slingerde de automobilist van de recherrijstrook naar de linker en terug naar rechts. Vervolgens is volgens de getuige de auto in de berm geraakt. Een oplettende voorbijganger verleende eerste hulp. De brandweer hielp het slachtoffer uit de auto. Deze is overgebracht naar het AMC. Omdat de politie vermoedde dat de bestuurder alcohol genuttigd had, is een bloedtest gedaan. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. De politie stelde een onderzoek ter plaatse in.

Brand
LELYSTAD Woensdagnacht kreeg de politie een melding van een brandende container op de Botter. De container stond in brand bij een deur van een winkel. Door snel optreden van de politie kon voorkomen worden dat de brand van de deur oversloeg tot de rest van het pand. De brandweer kwam ook ter plaatse. De politie vermoedt brandstichting.