Provincie Groningen

Groningen, 24 oktober 2001 Persbericht nr. 215

Provincie Groningen stelt Provinciale Vrijwilligersprijs in

Naast extra inzet en inhoudelijke en financiële ondersteuning heeft de Provincie Groningen, ter gelegenheid van het Internationale Jaar van de Vrijwilliger, de jaarlijkse Provinciale Vrijwilligersprijs ingesteld. Tot en met 9 november aanstaande kunnen kandidaten zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een nominatie voor de Provinciale Vrijwilligersprijs 2001.

De Provinciale vrijwilligersprijs is bestemd voor de vrijwilligersorganisatie of de individuele vrijwilliger uit de provincie Groningen die de grootste of meest originele bijdrage heeft geleverd aan het in stand houden, versterken en/of vernieuwen van het vrijwilligerswerk. Het gaat niet om "de beste vrijwilliger", maar om de bijdrage die de organisatie of de persoon levert aan het vrijwilligerswerk in het algemeen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van f 15.000,-. De helft daarvan is vrij besteedbaar voor de winnaar zelf. De andere helft kan de winnaar, in overleg met de jury, geven aan een goed doel of een andere organisatie op het terrein van vrijwilligerswerk.

De Provinciale Vrijwilligersprijs 2001 wordt uitgereikt tijdens het Vrijwilligersgala, na afloop van het Vrijwilligerscongres op 7 december aanstaande, in Huize Maas te Groningen. Kandidaten kunnen tot en met vrijdag 9 november worden aangemeld bij het provinciaal ondersteuningsinstituut SPRONG te Groningen. Kandidaten kunnen tot en met vrijdag 9 november worden aangemeld bij het provinciaal ondersteuningsinstituut SPRONG te Groningen.

De jury voor de Provinciale vrijwilligersprijs 2001 bestaat uit: Henk Bleker (gedeputeerde Welzijn, Zorg en Sport), Mirjam Salet (Burgemeester Hoogezand-Sappemeer), Henny Hemmes (Statenlid), Aleid Rensen (voormalig directeur Noorderdierenpark), Charlotte Slagveer
-Tjon Affo (voormalig statenlid). Tevens zal medewerking gevraagd worden aan Lucas Meijs (docent Erasmus Universiteit, deskundige op het terrein van vrijwilligerswerk).
In onze provincie zijn maar liefst 70.000 mensen wekelijks gemiddeld 5 uren actief in het vrijwilligerswerk op zeer uiteenlopende terreinen: van het zorgen voor de buurman tot het begeleiden van een jeugdelftal, van een rondleiding in een natuurgebied tot een eenakterfestival in het dorpshuis. Allemaal werk wat zelfs niet in euro's kan worden uitgedrukt maar waar het gaat om honderdduizenden

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers 050 - 316 41 39