Provincie Groningen

Groningen, 24 oktober 2001 Persbericht nr. 216

Commissaris van de Koningin H. Alders ontvangt Hongaarse delegatie uit provincie Féjer.

Op donderdag 25 oktober om 16. 00 uur ontvangt de heer Alders een delegatie uit de Hongaarse provincie Féjer in het Provinciehuis, Martinikerkhof 12 te Groningen.
De delegatie is op uitnodiging van de Streekraad Oost-Groningen op een 4-daags werkbezoek in de provincie om te praten over samenwerking op het terrein van economische zaken, plattelandsontwikkeling en waterbeheer.

Het werkbezoek vormt een eerste stap in de verdere concretisering van de samenwerking tussen de Streekraad Oost-Groningen, het Waterschap Hunze en Aa's, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het in DAGIN (Dutch Agricultural & Industrial Network) samenwerkend noordelijk midden- en kleinbedrijf.

De provincie Féjer werkt met twee andere provincies, Veszprem en Komarom-Esztergom aan de ontwikkeling en uitvoering van een regionaal ontwikkelingsprogramma vergelijkbaar met het Samenwerkingsverband Noord Nederland en het ontwikkelingsprogramma "Kompas voor het Noorden". Door de heer Alders wordt hierop een nadere toelichting gegeven.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met afdeling Bestuurscontacten, Marga Bertens, tel: 050-3164765