Landelijke Studenten Vakbond


LSVb positief bij start onderhandelingen OV-kaart

Utrecht, 25 oktober 2001 - Sinds deze week onderhandelen het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen en de vervoersbedrijven over een nieuwe OV-Studentenkaart voor 2003 tot en met 2006. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) verwacht, na recente uitspraken van de NS, dat studenten vanaf 2003 een betere kaart zullen krijgen.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) krijgen verreweg het grootste deel van het geld dat betaald wordt voor de OV-Studentenkaart. Maar juist hun dienstverlening is de afgelopen jaren verslechterd. De NS geven dit zelf ook toe. De prijzen van treinkaartjes zullen het komend jaar niet verhoogd worden en onlangs is er voor studenten een regeling getroffen, omdat zij in het weekend te maken kregen met structureel minder treinen. Bovendien was vanochtend in de Volkskrant te lezen dat het aantal jaar(traject)kaarten met 5% is gedaald. Ook dit is volgens de NS mede aan hun eigen verslechterde dienstverlening te wijten.

Studenten betalen f 126,74 ( 57,51) per maand voor hun OV-kaart. Zeker nu de dienstverlening bij de NS is verslechterd, vertrouwt de LSVb erop dat de NS bereid zullen zijn om mee te werken aan verbetering van de kaart. "Studenten willen graag een OV-kaart, maar wel van een goede kwaliteit", aldus LSVb-voorzitter Sofie Joosse. "De mindere dienstverlening door de NS is een extra argument om studenten ruimere mogelijkheden te geven om van hun kaart gebruik te maken. We nemen aan dat minister Hermans het hiermee eens is. Hij heeft in de afgelopen jaren steeds gezegd dat de nieuwe reisvoorziening dezelfde prijs-kwaliteit verhouding moet hebben als de huidige kaart. Naar ons idee zullen alle partijen zich dus willen inspannen voor verbeteringen van de reismogelijkheden van studenten. Dit betekent dat de nieuwe kaart echt positief kan gaan uitpakken voor studenten."

©2000-2001 Landelijke Studenten Vakbond. Alle rechten voorbehouden. Colofon