Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Dreigen met wapen, mannen aangehouden

UTRECHT- Op woensdagavond werden drie mannen in de leeftijd van 20 en 21 jaar aangehouden nadat ze een man hadden bedreigd met een vuurwapen.

Omstreeks kwart voor twaalf werd er door een 34-jarige man uit Amsterdam toezicht gehouden op het Zandpad. Op een gegeven moment stond de 34-jarige man deels op de rijbaan om een bromfiets opzij te zetten. Op dat moment kwam een auto aanrijden met daarin de drie mannen afkomstig uit Utrecht. De mannen begonnen direct bedreigende taal uit te spreken en vertelden dat hij van de rijbaan af moest gaan. Om de dreigende taal kracht bij te zetten werd de 34-jarige man bedreigd met een vuurwapen. Hierna reed de auto met de mannen weg.

Enkele minuten later kwamen twee van de drie mannen terug om kennelijk hun excuus aan te bieden voor hun gedrag. De Amsterdammer had inmiddels al de politie gewaarschuwd en was niet van plan deze ernstige zaak te bespreken met de mannen.

De gewaarschuwde politie hield de twee mannen aan. Even later zag de politie de derde man rijden in zijn auto. Deze man werd met getrokken pistool door agenten aangehouden.

Er werd geen vuurwapen bij de mannen aangetroffen. Na onderzoek in de omgeving werd een gas alarmpistool aangetroffen welke was gebruikt door de mannen.

Inbraken in autos

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij ingebroken had in een auto. De eigenaar van de auto, een 29-jarige man uit Utrecht, had zijn auto geparkeerd op de Croeselaan.

Omstreeks kwart voor vijf keek hij vanuit een restaurant naar buiten en zag de 34-jarige man in zijn auto zitten. De 29-jarige rende vervolgens hard naar buiten en hield de man vast en waarschuwde de politie. De autoinbreker werd ingesloten voor verhoor.

UTRECHT- Op woensdagmiddag werden twee mannen in de leeftijd van 29 en 41 jaar aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten en vermoedelijk hadden ingebroken in autos. De politie kreeg de melding dat er werd ingebroken in autos op de Daalseweg en dat de daders hiervan waren weggereden in een auto.

Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld en op de Van Egmondkade werd de auto met de twee Utrechters aangetroffen. De mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat de auto eerder die middag was gestolen van de Europalaan in Utrecht. De auto gaat weer retour naar de rechtmatige eigenaar.

Snelheidscontrole

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd van half twee tot half vier een snelheidscontrole gehouden op de Rijnkade. In totaal passeerden hier 634 voertuigen waarvan er 91 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur.

Op de Mr.Tripkade werd van half twee tot kwart over vier een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden hier 970 voertuigen de controlepost waarvan 110 voertuigen te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 kilometer per uur.

Aanrijding met slok op

UTRECHT- Op woensdagavond vond er omstreeks half negen een aanrijding materieel plaats op het Eykmanplein. Een 40-jarige automobilist uit De Bilt reed hier met zijn auto tegen een andere auto die voor het verkeerslicht stond te wachten. Na de aanrijding probeerde de 40-jarige man weg te rijden.

De politie werd gewaarschuwd en trof de man bij de auto aan. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en op het bureau blies hij 1.55 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.