Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.15 u) Donderdag, 25 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; bekeurd
De politie heeft bij een verkeerscontrole afgelopen woensdagmiddag op de Prins Hendriklaan in Brunssum totaal 11 automobilisten bekeurd, de meeste met name voor het niet dragen van de autogordel.

Heerlen; home-jacking
Bewoners van een woning aan de Berlagestraat in Heerlen ontdekten afgelopen woensdagmorgen dat was ingebroken. Inbrekers zijn dinsdag op woensdagnacht de woning binnengedrongen en hebben een fotocamera gestolen. Daarnaast hebben de inbrekers met de in de woning gevonden autosleutels de auto gestolen die bij de woning stond geparkeerd. Daarbij gaat het om een blauwe BMW 740 I (kentekennummer AF-GZ-52). Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 55-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte afgelopen woensdagmorgen dat onbekenden, vermoedelijk in een winkel aan de Corisbergweg in Heerlen haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevonden zich papieren, enkele bankpasjes en een geldbedrag van driehonderdvijftig gulden. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen; winkeldiefstallen
Personeel van een winkelbedrijf aan de In de Cramer in Heerlen betrapte afgelopen woensdagmiddag een 44-jarige man uit Heerlen bij diefstal van een tapijt ter waarde van ongeveer fl. 2.800,-. Bleek dat de man een Perzisch tapijt, qua afmeting van circa drie meter bij twee meter in een tas had gestopt en, zonder daarvoor te betalen, langs de kassa naar buiten was gelopen. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het tapijt werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen. Personeel van een winkel aan de Saroleastraat betrapte woensdagmiddag een 19-jarige vrouw uit Kerkrade bij diefstal van een broek (ter waarde van ongeveer honderdvijftig gulden). De broek werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. De politie maakt terzake de winkeldiefstal proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg zij een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; in gestolen auto
Bij een controle afgelopen woensdagavond op de Honigmanstraat in Heerlen van een auto met een inzittende achter het stuur die daar stilstond, kreeg de politie aanwijzingen dat de auto was gestolen. Nader onderzoek wees inderdaad uit dat de auto die woensdag in Valkenburg a/d Geul was gestolen. De verdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats werd uit de auto gehaald en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.