Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.35 uur) Donderdag 25 oktober 2001

Maastricht, autokraker aangehouden:
Op donderdagmorgen 25 oktober 2001 heeft de politie na een melding van een getuige een 15 jarige inwoner van Maastricht aangehouden verdacht van het plegen van een autokraak.
Een getuige zag dat twee personen donderdagmorgen omstreeks 04.00 uur een inbraak pleegden in een aan de Adelbert van Scharnlaan te Maastricht geparkeerde personenauto. Telefonisch bleef hij de politie informeren wat beide dieven deden en van wie hij een goed signalement gaf. Bij het ter plaatse komen van de politie zetten beide personen het op een lopen. Een daarvan kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De andere persoon wist te ontkomen. De getuige herkende de aangehouden verdachte die daarna aan het politiebureau voor verder onderzoek werd ingesloten. Uit de opengebroken auto werd onder meer een zonnebril ontvreemd, terwijl een poging werd gedaan de autoradio te ontvreemden. Bij een onderzoek in de omgeving trof de politie onder een enkele meters verder dan de opengebroken auto geparkeerde auto diverse inbrekerswerktuigen aan. Deze zijn door de politie in beslaggenomen. In een GFT0-bak vond de politie een rugzak waarin twee autoradios werden aangetroffen. Ook deze zijn in beslaggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Eijsden, gewond bij verkeersongeval:
Een 47 jarige inwoonster van het Belgische Moelingen is woensdag 24 oktober 2001 bij een verkeersongeval tussen een personenauto en een snorfiets op Withuis te Eijsden gewond geraakt. Een 61 jarige automobiliste woonachtig te Withuis reed in haar personenauto vanaf Withuis de oprit van een woning in. Daarbij lette zij niet op het naast dan wel achter haar rijdend verkeer waarbij zij de snorfietster over het hoofd zag. De snorfietser werd plotseling geconfronteerd met de voor haar afbuigende personenauto en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Na de aanrijding bleef zij gewond op het wegdek liggen en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Maastricht. Daar werd bij onderzoek een armbreuk, een diepe schaafwond en enkele kneuzingen vastgesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de veroorzaakster van het verkeersongeval.

Maastricht, voetganger geschept bij verkeersongeval: Een 35 jarige inwoner van Maastricht is woensdagavond 24 oktober 2001 op de Sint Annalaan te Maastricht gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto. De 35 jarige voetganger stak omstreeks 19.40 uur de rijbaan van de Sint Annalaan te Maastricht over in de richting van het Volksplein. Bij dit oversteken werd hij aangereden door een 23 jarige automobilist uit Maastricht die de Sint Annalaan was opgereden vanaf het Koningin Emmaplein. Vermoedelijk vond de aanrijding plaats omdat er te hard door de automobilist werd gereden. De automobilist probeerde op het allerlaatste moment nog een aanrijding te voorkomen door fors af te remmen. De voetganger werd echter geschept door de auto en viel vervolgens via de motorkap van de auto op het wegdek. Een ambulance heeft het slachtoffer met onbekend letsel overgebracht naar het Academisch ziekenhuis. De politie maakt tegen de automobilist proces-verbaal op.