Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.40 uur) Donderdag 25 oktober 2001

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen:
Woensdagmiddag 24 oktober 2001 is door de politie in een woning aan de Silstraat te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. Zowel op zolder als in de kelder van de woning werd een kwekerij aangetroffen, samen goed voor 322 hennepplanten. Deze werden beschenen door 12 assimilatielampen. Verder trof de politie ventilatoren aan, hygrometers, twee afzuiginstallaties en koolstoffilters. Na monsterneming van de hennepplanten werd de hennepkwekerij geheel ontmanteld. De planten zijn inmiddels vernietigd. Tegen de 40 jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal zij zich op korte termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Sittard, frituurpan vat vlam:
Woensdag 24 oktober 2001 is in een woning aan de Koolmeesstraat te Sittard brand ontstaan nadat een frituurpan vlam vatte. De brand kon ontstaan omdat de thermostaat defect was en daardoor het vet te heet werd. Na het ontdekken van een hevige rookontwikkeling werd het brandje aan de frituurpan ontdekt dat door de buren werd geblust met natte lappen. De gewaarschuwde brandweer hoefde slechts even na te blussen. De brandschade was nihil maar de rookschade groot. De 69 jarige bewoner ademde tijdens de bluswerkzaamheden heel wat rook in. Hij werd met een ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Maaslandziekenhuis te Sittard. (Niet bekend is of hij enig letsel heeft opgelopen). De buren vangen voorlopig de getroffen bewoners op.

Sittard, diefstal uit café:
Woensdag 24 oktober 2001 heeft een diefstal plaatsgevonden in een café aan de Markt te Sittard. Personeel werd na een achtervolging bedreigd met een mes waardoor de dief er vandoor kon gaan. Omstreeks 18.30 uur meldde zich een onbekende man in het café met de vraag geld te wisselen, hetgeen ook geschiedde. Na het wisselen ging het personeel verder met haar werkzaamheden. De onbekende man treuzelde even en verliet kort daarna de zaak. Omdat het personeel de man niet vertrouwde stelde deze een onderzoek in. Bleek dat uit de kassa geld (enkele honderden gulden) weggenomen was. Het personeel liep daarop meteen de man achterna die bij het zien van het personeel het op een lopen zette. Na een achtervolging werd de onbekende man ingehaald, maar deze trok een mes en bedreigde daarmee het personeel, waardoor hij kon ontkomen. Van de diefstal is bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen, verkeerscontroles:
Op woensdag 24 oktober 2001 hebben op verschillende plaatsen in het district Sittard verkeerscontroles plaatsgevonden. De plaatsen waar gecontroleerd werd waren de Wethouder Sangersstraat en de Adsteeg te Beek, de provinciale weg te Oirsbeek en de Mauritslaan te Geleen. Er werden meer dan 100 bestuurders aan een controle onderworpen. Zestien bestuurders werden bekeurd voor de navolgende feiten: Zes maal het rijden in een auto zonder de autogordel te dragen; Twee maal voor een defect aan de remlichten;
Twee maal wegens het negeren van een rood verkeerslicht; Verder werd steeds eenmaal proces-verbaal opgemaakt wegens het vervoeren van een kind in de auto zonder speciaal kinderbeveiligingsmiddel;
het kleven op een autosnelweg, het te hard rijden op een autosnelweg 155 km per uur,
het zonder noodzaak links blijven rijden op een autosnelweg, het niet kunnen tonen van de autopapieren en eenmaal wegens het rijden op een bromfiets zonder dat deze was voorzien van een gele plaat.

Nieuwstadt, autos in brand:
Donderdagmorgen 25 oktober 2001 zijn op de parkeerplaats Op de Vos te Nieuwstadt drie autos die op een geparkeerde autotrailer stonden in brand geraakt. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.
Door nog onbekende redenen vatte een op de bovenste rij geplaatste personenauto vlam waarna ook de daarvoor en daarachter geplaatste personenauto vlam vatten. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de drie autos zware schade opliepen. Bij onderzoek is niet komen vast te staan hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De afdeling verkeer van de politie stelt een onderzoek in naar de brand. Een bedrijf uit Barneveld vervoerde de autos.