Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sybase introduceert Electronic Billing Analysis voor telecombedrijven

EBA maakt factuurgegevens voor telecomdiensten inzichtelijk en via Internet analyseerbaar

Maarssen, 25 oktober 2001 - Sybase annonceert de beschikbaarheid van een nieuw systeem voor Electronic Billing Analysis (EBA). EBA biedt klanten van (tele)communicatie-leveranciers de mogelijkheid om via het Internet de eigen factuurgegevens voor het gebruik van spraak-, data en mobiele telecommunicatiediensten te raadplegen en naar behoefte te analyseren. Sybase Electronic Billing Analysis consolideert gebruiksgegevens uit verschillende factureer- en abonnementsystemen onafhankelijk van hun lokatie en biedt klanten flexibel toe te passen analyse- en rapportagefuncties. Daarmee krijgen zij beter inzicht in het gebruiksgedrag en bijbehorende kostenverdeling van alle geleverde communicatiediensten.

Aanbieders van verschillende telecommunicatiediensten, zoals vaste en mobiele telefonie, internetdiensten, datacommunicatie en kabeldiensten, factureren die meestal vanuit verschillende factureringssystemen. Daardoor is er nauwelijks inzicht in de totaliteit van de geleverde diensten. Sybase EBA consolideert alle beschikbare gegevens tot één logisch geheel. Dat heeft voordelen voor zowel het telecombedrijf als voor zijn afnemers.

Afnemers van de verschillende telecommunicatiediensten kunnen de factuur daarvoor naar hun wensen laten inrichten. Zo krijgen zij volledig inzicht in alle communicatiekosten en de verdeling daarvan. De telecommunicatiebedrijven zélf kunnen met de geconsolideerde gegevens waardevolle marktanalyses doen. Zij kunnen hun totale afzet analyseren naar bijvoorbeeld district, regio of klantgroepen. Met 'drill-down' faciliteiten kan steeds verder in de informatie worden doorgedrongen tot op het niveau van individuele gebruikers. EBA kan ook gekoppeld worden met bestaande systemen voor Customer Relationship Management (CRM), die daarmee aanzienlijk aan kracht winnen.

EBA is ook van belang voor de callcenter-medewerkers van de telecombedrijven. Door snel en gedetailleerd inzicht te hebben in alle telecommunicatie-activiteiten van een individuele klant, kunnen vragen over facturen snel en correct worden beantwoord. Dat geeft de klant duidelijkheid en voorkomt onnodige klachten over de facturering.

Electronic Bill Analysis
EBA is een stand-alone toepassing en bestaat uit een serie 'templates' en 'multi-tier' componenten die naadloos aansluiten op bestaande CRM-systemen. EBA is een volledig geprefabriceerde oplossing, die snel in iedere omgeving kan worden geïmplementeerd.

EBA is standaard uitgerust met een aanpasbare HTML-gebruikersinterface en wordt geleverd met een groot aantal specifiek op de telecommunicatie-industrie gerichte 'shablonen'. Via een geheel voorgedefinieerde Web-applicatie kunnen de gegevens geconsolideerd worden weergegeven, per abonneelijn of gedetailleerd tot op gespreksniveau. De gegevens kunnen ook worden geanalyseerd naar bijvoorbeeld individuele klant, naar bellende of opgebelde abonnee, naar soort dienstverlening of naar één specifieke (mobiele) telefoonlijn.

EBA is gebaseerd op Sybase Industry Warehouse Studio (IWS), een bewezen infrastructuur voor business intelligence. Partners van Sybase realiseren met IWS uiterst geavanceerde analytische applicaties waarmee ze de bedrijfsperformance volgen en analyseren en beter inzicht verwerven in de wensen en het gedrag van hun afnemers. IWS heeft speciale modules voor de financiële sector, mediabedrijven, verzekeringsmaatschappijen en de telecommunicatie-industrie.

Sybase Business Intelligence Division
De Sybase Business Intelligence Division ontwikkelt en levert geïntegreerde datawarehouse- technologie en infrastructuren voor business intelligence. De divisie werkt daarbij samen met toonaangevende partners op dit gebied. De oplossingen vinden vooral toepassing in de financiële dienstverlening, bij credit card maatschappijen, in de gezondheidszorg, de telecommunicatie-industrie en bij internetbedrijven. De belangrijkste producten van de Sybase Intelligence Division zijn Industry Warehouse Studio's voor analytische CRM-toepassingen in specifieke industrie-takken, Adaptive Server IQ Multiplex voor hoogwaardige datawarehousing en het recent geïntroduceerde seePower, waarmee de analyseresultaten dynamisch in beeld worden gebracht.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.