Politiebericht Venlo 25-10-2001
Mediaberichten 25 oktober (15.00 uur)

Venlo winkeldievegge weer betrapt

VENLO Door oplettendheid van verschillende binnenstad ondernemers heeft de politie woensdagmiddag opnieuw een 42-jarige vrouw uit Venlo aangehouden op verdenking van grootschalige winkeldiefstallen. De vrouw is in september ook al aangehouden wat toen reseulteerden in 10 aangiftes van winkeldiefstallen. Een getuige zag de vrouw verschillende tassen met goederen in haar geparkeerde auto laden en waarschuwde de politie, die de auto een tijdje in de gaten hield. Even later verscheen de verdachte en bleek zijn in het bezit van gestolen goederen. Zowel in haar tassen als in de auto. De vrouw is na haar aanhouding in verzekering gesteld. De vrouw wordt er ditmaal van verdacht in vijf verschillende winkels, kledingzaken, drogisterijen en grootwinkelbedrijven, allerlei goederen te hebben gestolen met een waarde van ruim duizend gulden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Blerick mogelijke inbrekers aangehouden

BLERICK De politie heeft woensdagavond 3 mannen van 47, 33 en 37 jaar uit Kroatië aangehouden die in het bezit waren van een grote hoeveelheid inbrekerswerktuigen. Het drietal reed over de Burgemeester Gommansstraat en kon hun aanwezigheid daar niet verklaren. Toen de politie een kijken in de auto mocht nemen bleken daar kniptangen, nijptangen, schroevendraaiers, breekijzers en zaklampen in te liggen. Op grond van de Algemene plaatselijke verordening is het drietal aangehouden en verhoord. Omdat de politie geen harde verdenkingen tegen hen heeft zijn ze na het opmaken van proces-verbaal donderdag weer in vrijheid gesteld. De gereedschappen zijn in beslag genomen.

Leunen verkeersgewonde

LEUNEN Een 26-jarige man uit Venray is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Houbenweg uit de bocht vloog. Den man is met botbreuken en verwondingen aan zijn hoofd opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde toen de man de macht over het stuur verloor, de auto begon te slingeren en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand kwam. Waarna de auto in brand vloog en de brandweer het vuur moest blussen.

Venlo poeder blijkt muntgeld

VENLO Rond 13.00 uur kreeg de politie melding van een liefdadigheidsinstelling dat daar een enveloppe met poeder was ontvangen. De politie nam direct alle voorzorgsmaatregelen en ontdekte al snel dat het niet om poeder ging maar om verschillende buitenlandse valuta aan muntgeld. Een gulle (onbekende) gever heeft zijn gespaarde muntgeld van buitenlandse reizen netjes per soort gesorteerd, in een enveloppe gedaan en afgegeven. Van een verdachte enveloppe bleek in het totaal geen sprake. Behalve een politiesuveillance en een officier van dienst is ook de Technische recherche van de politie voor niks in het geweer gekomen.