Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 25 oktober 2001

Sterke groei en nieuwe structuur Evangelische Bijbel Scholen

VEENENDAAL De opleidingen van de Evangelische Bijbel Scholen (EBS) in Veenendaal mogen zich dit seizoen opnieuw verheugen in een groei van het aantal studenten.

De Evangelische Theologische Hogeschool (ETH) komt met 34 nieuwe voltijd- en 44 nieuwe deeltijdstudenten nu op een totaal van 230 studenten. De Evangelische Toerustingschool telt dit seizoen 850 cursisten, verdeeld over 33 cursusplaatsen. Vanwege de grote omvang van de cursusgroep in Eindhoven is op het laatste moment ook een cursusgroep gestart in Den Bosch.

De structuur van de EBS is veranderd voor wat betreft het docentenkorps van de hbo-opleiding, de ETH. De vorige structuur bestond uit een kleine groep medewerkers in vaste dienst (directie en staf), met daarbij een relatief grote groep van ongeveer 27 zogenaamde uurdocenten, die op freelance basis werkten. In de nieuwe structuur is de laatste groep omgevormd tot een kleinere groep van 12 docenten met een vast dienstverband en een uitgebreidere taakstelling.

Deze tamelijk drastische omschakeling was al geruime tijd een beleidsvoornemen, maar heeft om diverse praktische en financiële redenen enige tijd op zich laten wachten. Na een lange periode van voorbereiding is de nieuwe structuur per 1 september doorgevoerd. Met de uitvoering van dit beleidsvoornemen is onder meer voldaan aan een aanbeveling van de European Evangelical Accrediting Association, waarvan de ETH lid is, maar ook aan de wettelijke regelgeving op het gebied van arbeidsverhoudingen.

Noot voor de redactie