Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nummer één Internet Outsourcer laat concurrentie ver achter zich

Extra funding van 20 miljoen euro IP Powerhouse

Amsterdam, 25 oktober 2001- IP Powerhouse, een toonaangevend leverancier van hooggekwalificeerde Internet Data Centra (IDC's) en technologiediensten in Amsterdam, heeft bekend gemaakt een extra kapitaal van 20 miljoen euro te hebben ontvangen van zijn belangrijkste aandeelhouder CapVest Partners. Deze investering waarborgt de voortzetting van de onderneming en opent de weg naar de verdere ontwikkeling van aanvullende producten en diensten. Zo kan IP Powerhouse zich nog meer laten leiden door een oplossingsgerichte marktbenadering.

Stephen Murphy, directeur van IP Powerhouse: "De extra financiering zorgt ervoor dat IP Powerhouse zijn business plannen kan blijven uitvoeren tot ver na het bereiken van de positieve kasstroom in 2003. Vele concurrenten zullen ons hierom benijden." De algemeen directeur van de Nederlandse vestiging, Pieter Jan Spijkerman: "Hiermee versterken wij onze positie als één van de belangrijkste providers in de Benelux. Bovendien kunnen wij ons productaanbod op kwaliteitsniveau zo verbreden dat wij de concurrentie op afstand kunnen zetten."

Hoogwaardige bedrijfsoplossingen en services
Het Internet Data Centrum in Amsterdam verwacht dat steeds meer grote bedrijven en systeemintegrators hun datacentre activiteiten en technologische (bij)zaken zullen uitbesteden aan IDC's. In antwoord hierop biedt IP Powerhouse hoogwaardige bedrijfsoplossingen en services; dat is meer dan het simpelweg beschikbaar stellen van plaatsruimte of hardware. IP Powerhouse biedt "service based solutions" in plaats van "space based solutions". De Internet outsourcer verkoopt niet alleen per m2, maar biedt daarnaast een aantal ondersteunende IT-services, zoals "remote hands", fire wall services, carrier-onafhankelijke connectivity services en managed services (beheer van hardware en software tot en met het besturingsssysteem)

Kwaliteit
De kwaliteit die IP Powerhouse met zijn Internet Data Centra biedt, is de beste die op de markt voor outsourcing wordt geboden. De provider is nummer 1 als het gaat om systeembeschikbaarheid en kosteneffectiviteit. Door een combinatie te leveren van schaalgrootte en flexibele ondersteuningsprocessen, kunnen klanten zonder bezwaar meer apparatuur opstellen binnen de door hen gereserveerde ruimte. Door het aantal apparaten per ruimte te optimaliseren, halen de klanten het hoogste rendement uit hun investering. Afhankelijk van de afgenomen diensten garandeert IP Powerhouse alle klanten veiligstelling van informatie bij calamiteiten (disaster recovery). En dat is zeker gezien de verontrustende gebeurtenissen van 11 september een belangrijk aspect voor een toenemend aantal bedrijven.

Oprichting
IP Powerhouse is opgericht in 1999 met financiële steun van venture capitalist CapVest Partners, een onderdeel van AIG. De kracht van de onderneming komt ook tot uiting in het sterke management-team, geleid door de vroegere financieel directeur van de Virgin Group, Stephen Murphy, en in Nederland de algemeen directeur Pieter Jan Spijkerman, voorheen werkzaam bij Mars BV.


---

---