Grontmij

Grontmij NV



25-10-2001 - Chinese delegatie op bezoek bij Grontmij

Een afvaardiging uit de Zuid-Chinese miljoenenstad Kunming bezocht afgelopen vrijdag het hoofdkantoor in De Bilt. De delegatie onder leiding van vice-burgemeester He Xingzhou deed Grontmij aan als onderdeel van een 17-daagse grand tour door Europa. Met het doel om ideeën op te doen op het gebied van stedelijke planning en constructie.

In China wil men in twintig jaar tijd zon vierhonderd nieuwe steden bouwen. Maar bij het inrichten van de steden ontbreekt het vaak nog aan een integrale aanpak. Een aanpak waar Grontmij al veel kennis van in huis heeft. Bovendien dringt daar langzaam maar zeker het besef door dat de ingreep van de mens op de natuur nadelig kan zijn. Ook op het vlak van milieuvriendelijke en duurzame oplossingen heeft Grontmij veel te bieden.

Scheidingen
Als men in China een stad ontwerpt, brengt men door de wegenstructuur vaak strikte scheidingen aan tussen de verschillende functies. In het ene deel komen de woonhuizen, in het andere de fabrieken en weer ergens anders de scholen. Maar in de plannen houden ze er onvoldoende rekening mee dat steden ook sociaal leefbaar moeten zijn. In de visie van Grontmij moeten wonen, werken en recreëren goed geïntegreerd worden zodat een stad ook prettig leefbaar is. In de buurt van woningen moet je bijvoorbeeld ook scholen hebben, uitgaansmogelijkheden mogen niet te ver weg zijn en alles moet goed bereikbaar zijn.

Op dit moment is Grontmij bezig met de planvorming van enkele grote projecten bij Sjanghai. Hierbij speelt stedelijke herinrichting naar Nederlands voorbeeld een belangrijke rol. Deze projecten dienden bij de besprekingen met de delegatie als illustratie van de deskundigheid van Grontmij op planologisch en stedenbouwkundig gebied.

Meer weten?
Neem dan contact op met Ben Misero, telefoon 030 2207 679

Gerelateerde Berichten
Inpoldering Chinese rivierdelta 15-10-2001 Urban Planning in Shanghai 1-8-2001

Gerelateerde projecten
China, Masterplan Tai Hu 8/27/01
---