EVD

Bijeenkomst over Zaken in Zee/Exclusieve Economische Zones, 25 oktober 2001

Een 'Exclusieve Economische Zone' (EEZ) is een gebied van 200 zeemijlen vanuit de kustlijn waarop een land zijn exploitatierechten kan laten gelden in ruil voor het milieubeheer en administratie. Het gaat dan om het oppervlak van de zee, de waterkolom daaronder en de bijbehorende zeebodem. Binnen dit gebied kunnen grote voorraden ter exploratie aanwezig zijn. Te denken valt aan de visserij, olie- en gasreserves en andere mineralen. Voor Nederlandse bedrijven uit deze en andere sectoren kan dit interessante kansen opleveren.

Op 25 oktober organiseert de Task Force Exclusieve Economische Zones in samenwerking met het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs een bijeenkomst over de kansen voor Nederlandse bedrijven bij de exploitatie van EEZ's. Tijdens de bijeenkomst zal worden ingegaan op de bijzondere rol die Nederland kan spelen bij de ontwikkeling van de wereldwijde EEZ's en zal de inzet van Nederlandse organisaties worden toegelicht aan de hand van de volgende onderwerpen: bestuur en beheer over zeegebieden, integraal kustbeheer, ontwikkeling van visserijketens en verantwoorde offshore-mijnbouw U krijgt tijdens dit seminar de unieke gelegenheid om u te informeren over EEZ's en de kansen die dit voor uw bedrijf biedt. Na afloop van de bijeenkomst kunt u kennismaken met vertegenwoordigers van diverse organisaties en bedrijven die ervaring hebben op het gebied van EEZ's.

De bijeenkomst wordt geopend door staatssecretaris Ybema van Economische zaken en vindt plaats op 25 oktober in het Provinciehuis te Den Haag.

Interesse? Vul dan het belangstellingsformulier in of neem contact op met Anita Jainandan op telefoonnummer 070 - 3797559 of per e-mail jainandan@evd.nl.

Belangstellingsformulier