Gemeente Rijswijk

ersbericht
Geen sluiting Postkantoor en post-
agentschappen in Rijswijk

Rijswijk, 25 oktober 2001

Het postkantoor en de postagentschappen in Rijswijk worden niet gesloten. Deze intentie heeft de heer Van der Wilk, rayonmanager van Postkantoren BV uitgesproken tijdens een gesprek met wethouder R. Vermeer (onder meer economische zaken) op woensdag 24 oktober jongstleden.

Wethouder Vermeer nam het initiatief tot een gesprek over het vestigingenbeleid van Postkantoren BV, nadat hij brieven had ontvangen van verontruste bewonersorganisaties over de mogelijke sluiting van postagentschappen in Rijswijk. Vooral oudere inwoners maken zich zorgen over een mogelijke verslechtering van het voorzieningenniveau. Zo zijn de bewoners van het gebied tussen de Burgemeester Elsenlaan en de Haagweg aangewezen op het postagentschap in de Herenstraat. Dit geldt ook voor de bewoners van Cromvliet en Leeuwendaal. De heer Van der Wilk heeft toegezegd dat Postkantoren BV zal bekijken of het voorzieningenniveau in dit deel van Rijswijk tekort schiet of niet.
Postkantoren BV moet zich houden aan de concessieafspraken die zijn gemaakt met het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Wel kan sprake zijn van een verandering van het serviceniveau van een postagentschap. De Postbank heeft bijvoorbeeld geen concessieverplichtingen ten aanzien van vestigingsgebied en staat los van de dienstverlening van Postkantoren BV. De heer Van der Wilk heeft verklaard dat Postkantoren BV zal proberen de voorziening van de Postbank te behouden voor postagentschappen, maar dat zij dit niet kunnen garanderen. Het postkantoor in Rijswijk is gevestigd aan de Prinses Irenelaan. De postagentschappen zijn te vinden in de Herenstraat, Huis te Landelaan, Waldhoornplein en de Henri Dunantlaan.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.