Delft Instruments N.V.

DELFT INSTRUMENTS

P E R S B E R I C H T

DELFT INSTRUMENTS DOCHTER OLDELFT BENELUX B.V. BOEKT ORDERS VOOR LEVERING DIGITALE RÖNTGENONDERZOEKKAMERS AAN TWEE NEDERLANDSE ZIEKENHUIZEN

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat haar dochter Oldelft Benelux B.V., leverancier van apparatuur voor medische beeldvorming, opdrachten ter waarde van enkele miljoenen guldens heeft ontvangen voor de levering van digitale röntgenonderzoekkamers ten behoeve van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam en het Bronovo Ziekenhuis te 's-Gravenhage. Het betreft hier de eerste, compleet met FlatPanel detectoren uitgeruste, digitale röntgenkamers in Nederland. Genoemde orders zijn in samenwerking met Canon Europa N.V. tot stand gekomen. De door Canon Europa te leveren FlatPanel detectoren, zijn op Amorph Silicon gebaseerd. Door gebruikmaking van deze techniek, verkrijgt men de resultaten van het röntgenonderzoek direct en zonder menselijke tussenkomst op een beeldscherm. Uniek is dat tevens de mogelijkheid bestaat een draagbare detector te gebruiken. Deze technologie stelt de arts in staat om in voorkomende gevallen röntgenonderzoek te verrichten, terwijl de patiënt het bed kan houden. Oldelft Benelux B.V., gevestigd te Delft, is gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige (digitale) medische systemen, specialistische service en innoverende Health Care ICT / PACS oplossingen. Speciaal voor de Benelux vertegenwoordigt Oldelft Benelux diverse internationale bedrijven, waaronder bedrijven uit de Delft Instruments groep. Het kwaliteitsmanagementsysteem van Oldelft Benelux B.V. is door KEMA Quality B.V. gecertificeerd volgens de kwaliteitsborgingsnorm ISO 9002, alsmede volgens de Europese norm EN 46002, de aanvulling op ISO 9002 voor medische apparatuur. Met meer dan 70 jaar ervaring distribueert en onderhoudt Oldelft Benelux B.V., met een team van bijna 40 medewerkers, medische kapitaalgoederen voor ziekenhuizen, klinieken en gezondheidscentra in de Benelux.

Delft Instruments N.V., genoteerd op Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van ruim EUR 180 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en/of vervaardigde hoogwaardige instrumenten, systemen en software voor medische, industriële en wetenschappelijke toepassingen, aangevuld met handelsproducten. Raad van Bestuur Delft Instruments N.V.

Delft, 26 oktober 2001

Voor nadere informatie :
Ir. G.A. Geerts, directeur Oldelft Benelux B.V.
Tel. + 31 15 269 89 73
E-mail : ggeerts@oldelft.nl