Politiebericht Friesland: Friesland 26-10-2001
Politieberichten van 26/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: controle afval
In het kader van de actie `Jiskefet` is op dinsdag 23 oktober door het milieuhandhavingsteam van de politie Friesland in samenwerking met de gemeente Leeuwarden en de politie Midden Friesland controle op het bedrijfsafval gehouden. Van 12 bedrijven uit Leeuwarden werden de afvalcontainers gecontroleerd op gevaarlijk afval. 9 bedrijven hadden de zaken goed op orde. Drie bedrijven kregen een proces-verbaal. Zij ontdeden zich niet op de juiste wijze van hun afval (zoals kitspuiten, motorolie, spuitbussen en bestrijdingsmiddelen)

Leeuwarden: aantreffen auto
Donderdag omstreeks 16.00 uur werd in het water bij de Amelandsdwinger een gestolen auto aangetroffen. De auto, een rode Toyota Starlett, was in de nacht van maandag 22 oktober op dinsdag 23 oktober het water ingereden. De auto bleek gestolen te zijn in Haulerwijk. De eigenaar, een 42 jarige inwoner van Haulerwijk, heeft hiervan aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek

Ee: mishandeling
Donderdag 4 oktober omstreeks 10.00 uur vond op de Stienfeksterwei een mishandeling plaats, waarbij een 28-jarige inwoner van Engwierum en een 34-jarige inwoner van Westergeest waren betrokken. De inwoner uit Engwierum zou met zijn auto klem gereden zijn door een tractor, die bestuurd werd door de inwoner uit Westergeest.. Nadat beiden waren gestopt en uitgestapt, vonden er enige schermutselingen plaats. Zie hiervoor de politieberichten van 4/10 (13.00 uur) t/m 5/10 (07.00 uur). De verklaringen van betrokkenen lopen zodanig uiteen dat de politie vraagt of er op donderdag 4 oktober omstreeks 10.00 uur getuigen zijn geweest, die iets van het voorval op de Stienfeksterwei hebben gezien.

Joure: gewonde man
Vrijdag omstreeks 01.15 uur vond een ernstige mishandeling plaats in een woning aan de Dr. G.A. Wumkesstraat. Zie hiervoor de politieberichten van 25/10 (13.00 uur) t/m 26/10 (07.00 uur). Het bleek dat het slachtoffer was geslagen met een zwaar voorwerp en dat hij diverse verwondingen aan hoofd en lichaam had opgelopen. Door een getuige werd het één en andere gezien en doorgegeven aan de politie. Vrijdag omstreeks 05.00 uur werden in een woning aan de E.A, Borgerstraat twee verdachten van deze mishandeling aangehouden. Het betrof hier een man van 46 jaar en een vrouw van 39 jaar, beiden uit Joure. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ze zijn ingesloten. Het slachtoffer kon tot op heden nog niet worden gehoord. Wat de aanleiding van de mishandeling is geweest is nog niet duidelijk. De recherche is nog met het onderzoek bezig.

Heerenveen: vechtpartij
Vrijdag omstreeks 03.50 uur vond op de Gedempte Molenwijk een vechtpartij plaats tussen meerdere personen. Een 18-jarige inwoner van Heerenveen werd door een 17-jarige Heerenvener met een fietsslot op het hoofd geslagen, waardoor hij een bloedende hoofdwond opliep. Meerdere personen ging zich toen met de vechtpartij bemoeien. Toen de politie ter plaatse kwam, was de vechtpartij reeds gesust. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest, werd niet duidelijk. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hij wilde geen aangifte te doen.

Kollum: aanrijding met lichtgewonde
Vrijdag omstreeks 07.50 uur wilde een 42-jarige inwoner van Ten Boer met zijn vrachtwagen achter uit het erf van een woning aan de Willem Loreweg oprijden. Hij zag uit tegenovergestelde richting een personenauto naderen en gaf deze bestuurder een lichtsignaal om hem duidelijke te maken dat hij achteruit wilde rijden. Het lichtsignaal werd door de tegenligger beantwoord, waarop de vrachtwagenbestuurder dacht dat hij achteruit kon rijden. Toen hij hiermee bezig was, zag hij dat de personenauto toch doorreed. Pas op het allerlaatste moment trachtte de autobestuurder, een 30-jarige inwoner van Anjum, door sterk af te remmen een aanrijding met de vrachtwagen te voorkomen. De personenauto schoof onder de oplegger. De autobestuurder raakte licht gewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Veenwouden: hennepkwekerij
Vrijdag omstreeks 11.55 uur werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Elzen. In de woning was niemand aanwezig. Op de vliering werd een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. De 36 hennepplanten met bijbehorende apparatuur werden in beslaggenomen. Ook bleek dat men illegaal stroom (buiten de meter om)had afgetapt. De bewoner, een 36-jarige man, moet nog worden gehoord.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272