Vrijdag, 26 oktober 2001

* Dagoverzicht
Poeder gevonden bij bedrijf in Duiven

DUIVEN - Tijdens een controle van de douane vanochtend op het bedrijventerrein van TNT in Duiven werd in een vrachtwagen wat losse poeder aangetroffen. Het poeder wordt vervoerd naar het laboratorium in Lelystad, waar onderzocht zal worden om wat voor poeder het gaat.

Vanochtend rond 7.30 uur kwam op het bedrijventerrein van de TNT in Duiven een vrachtwagen aan, die was vertrokken vanaf het vliegveld in Luijk. De vrachtwagen vervoerde pallets met daarop goederen afkomstig uit de hele wereld. Bij een standaard, steekproefsgewijze controle door de douane op het terrein van het bedrijf, werd onder één van de pallets een hoopje losse poeder aangetroffen. Politie, brandweer en GGD kwamen ter plaatse en hebben in onderling overleg besloten het bedrijf uit voorzorg te ontruimen. Vervolgens is een monster van het poeder genomen, dat is overgedragen aan de Technische Recherche. Het monster wordt per motor vervoerd naar het laboratorium in Lelystad, alwaar onderzocht gaat worden om wat voor een stof het hier gaat.

De vrachtwagen moet tot de uitslag van het onderzoek bekend is dicht blijven. Het bedrijf is inmiddels weer vrijgeven. De verwachting is momenteel dat het een aantal uren gaat duren voordat uitsluitsel over de aard van het poeder gegeven kan worden.

Twee personen bekeurd wegens opgevoerde bromfietsen ZEVENAAR - Gistermiddag werden tijdens een surveillance van de politie Rivierenland op de Babberichseweg drie bromfietsers onderworpen aan een controle. Alle drie werden zij door gestuurd naar het politiebureau in Zevenaar, waar de bromfietsen op de rollenbank werden gezet. Bij twee van de drie bromfietsen werd een te hoge constructiesnelheid geconstateerd. Beide eigenaren werden bekeurd.