Politiebericht Venlo 26-10-2001
Mediaberichten 26 oktober (13.15 uur)

Blerick verkeersgewonde

BLERICK Bij een aanrijding tussen een fietser en een bestelauto, is donderdagmiddag een 13-jarige meisje uit Blerick gewond geraakt. Het slachtoffer kreeg op de kruising van de Jachthavenweg en de Grubbenvorsterweg geen voorrang van een 33-jarige man uit Vierlingsbeek. Bij de botsing die volgde liep het meisje botbreuken op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Venlo 53 bekeuringen Straatmaat

VENLO In het kader van het project Straatmaat heeft de politie donderdagmiddag en avond in totaal 53 bekeuringen uitgeschreven. De meeste daarvan (22) voor fietsers die zonder licht reden. 11 andere voor het te hard rijden, 6 voor bromfietser omdat zij zonder helm reden en de andere bekeuringen waren voor overtredingen als het rijden door rood licht, rijden zonder autogordel, verlopen APK, gladde band en het negeren van de gesloten verklaring voor vrachtautos op de Kaldenkerkerweg.

Roermond 33 bekeuringen Roer je mond

ROERMOND In het kader van het project Roer je mond heeft de politie donderdagmiddag en avond in totaal 33 bekeuringen uitgeschreven. De meeste daarvan voor het te hard rijden (24) maar ook voor het rijden op een bromfiets zonder helm, fietsen zonder licht, rijden zonder autogordel en met verlopen APK. Een 21-jarige bromfietser uit Koningsbosch presteerde het om 70 km/u te rijden. De bromfiets is voor verder onderzoek uit het verkeer genomen.

Venray 24 fietsers bekeurd

VENRAY De politie heeft donderdagavond 24 fietsers bekeurd die zonder licht reden. Doende met de verlichtingscontrole kwam een bromfietser over het fietspad gereden, zonder helm en luid toeterend. De politie kon de man even later achterhalen en bekeurde hem voor het rijden over het fietspad (fl. 80,-); het zonder reden claxonneren (fl. 180,-) en het rijden zonder helm (fl. 80,-).

Meijel 59 snelheidsbekeuringen

MEIJEL Bij een radarsnelheidscontrole op de Astenseweg heeft de politie donderdagmiddag 59 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid van de 184 voorbijgangers was 122 km/u. Wat een boete oplevert van fl. 525,-.