Ingezonden persbericht


Koninklijk Instituut van Ingenieurs kiest voor Teamware Pl@za

Maarssen, 26 oktober 2001 -
Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIvI)
heeft Teamware Group, dochteronderneming van Fujitsu, gekozen om een interactieve website te bouwen. Al eerder kozen de Finse en Zweedse associatie van ingenieurs voor de Pl@za weboplossing. De vernieuwde sites gebaseerd op het Pl@za platform omvatten interactieve diensten om de communicatie te verbeteren tussen de verenigingen en haar leden.

KIvI is de grootste beroepsvereniging van academische ingenieurs in Nederland met 16.000 leden, waarvan 1.500 studenten. Om haar leden hoogwaardige en nieuwe diensten te kunnen blijven aanbieden, kiest KIvI ervoor om haar oude website interactief te maken met behulp van het Pl@za platform. Daarnaast wil ze haar leden de mogelijkheid geven persoonlijke informatie up to date te houden via Internet.
Leden moeten het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van een KIvI gemeenschap waar ze zelf hun inbreng hebben en discussieplatforms kunnen opzetten met betrekking tot hot items.

KIvI koos voor Teamware Group omdat het product onder meer een aantal vooraf gedefinieerde componenten omvat die makkelijk te integreren zijn in een eigen weboplossing. Verder kan Teamware reeds een aantal mooie referenties voorleggen in de associatiemarkt.

"Wij zijn zeer vereerd dat de keuze van KIvI op Teamware gevallen is. Wij zijn ervan overtuigd dat Teamware Pl@za een toegevoegde waarde zal bieden aan haar leden. Teamware heeft in deze branche al ervaring opgebouwd aangezien het niet de eerste keer is dat een ingenieursvereniging onze toepassingen implementeert. Dit heeft wellicht het vertrouwen van KIvI in Teamware nog versterkt, zegt Ewoud Feenstra, Business Manager Teamware Group Nederland.
Teamware Pl@za, gebaseerd op Java, is een nieuwe generatie internettoepassing voor innovatieve en veeleisende netwerken van associaties, verenigingen, organisaties, bedrijven en non-profit instellingen. Pl@za biedt, naast een standaard internetservice, oplossingen die zijn toegesneden op de specifieke eisen van een organisatie. Teamware Group
Teamware Group ontwikkelt, commercialiseert en levert software en diensten die bestemd zijn om menselijke netwerkverbanden te vergemakkelijken en interactieve intranet-, extranet- en Internet-oplossingen te creëren. Met bijna 20 jaar ervaring in product- en technologieontwikkeling spitst Teamware zich vandaag vooral toe op webgemeenschappen. Teamware is een dochteronderneming van Fujitsu Limited, een toonaangevende leverancier van Internetgebaseerde IT-oplossingen voor de wereldmarkt. Teamware oefent zijn activiteiten uit via Teamware Interactives in Europa en de USA alsook via zijn wereldwijde partnernetwerk.

Meer informatie over Teamware vindt u op onze website www.teamware.com