Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.10 u) Vrijdag, 26 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; aanrijding
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 01.00 uur vond op de Limburgiastraat in Heerlen een aanrijding plaats. Een 19-jarige automobilist uit Heerlen botste door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom. De automobilist en een tweetal inzittende vrouwen (22/49) uit Berg en Terblijt raakten bij de aanrijding gewond. De automobilist en een van de inzittende vrouwen waren bij de aanrijding bekneld geraakt en moesten door de gewaarschuwde brandweer uit hun beknelde positie worden bevrijd. De drie inzittenden werden allemaal met ambulances overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen; een van de vrouwen met een gebroken enkel, het andere vrouwelijke slachtoffer met een gebroken sleutelbeen en de autobestuurder met een tiental fracturen, waaronder vermoedelijk ook een schedelbasisfractuur. Ten aanzien van de automobilist moest in het ziekenhuis meteen operatief worden ingegrepen. Zijn momentele medische toestand is nog niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding. Daarbij is ze op zoek naar getuigen. Die kunnen met de Heerlense politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Heerlen; onder invloed
Afgelopen donderdagavond omstreeks 22.00 uur vond op de Bokstraat in Heerlen een aanrijding plaats. Een 22-jarige automobilist uit Heerlen botste met zijn auto tegen een ander auto, bestuurd door een 31-jarige man uit Landgraaf. Beide autos raakten bij de aanrijding geheel beschadigd. Bleek dat de 22-jarige Heerlense automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie die een nader onderzoek instelt omtrent de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding, vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op terzake het onder invloed besturen van een motorvoertuig.

Heerlen; smoes
Een bewoonster van een woning aan de Molenwei in Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur belde een collectant / een jongeman aan met een collectebus. Die vroeg op een gegeven moment, vermoedelijk bij wijze van smoes of hij even naar het toilet mocht. Nadat hij daarna op zijn verzoek nog een glas water had mogen drinken verliet de collectant de woning waarna de vrouw haar beurs miste die zij even tevoren had weggelegd. In de beurs bevonden zich een geldbedrag van honderd gulden en een bankpasje. Kort daarna kwam het slachtoffer erachter dat met het bankpasje al snel illegaal een geldbedrag was gepind van tweeduizend gulden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen/Kerkrade; verdovende middelen
Bij controle afgelopen donderdagmorgen in een woning aan de Christiaan de Wetstraat in Heerlen vond de politie op zolder en in de garage een hennepkwekerij met totaal ruim vierhonderd planten, alsmede ook allerlei henneptoppen (oogst). Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, transformatoren etc) inbeslaggenomen. De bewoner/verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Verder trof de politie bij controles afgelopen donderdag in een tweetal winkels aan de Oranje Nassaustraat in Heerlen en in een winkel aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade softdrugs aan (totaal ruim negenhonderd gram wiet en 230 voorgerolde joints. In de winkel in Kerkrade trof de politie daarnaast ook nog een busje pepperspray en een stroomstootwapen/paralyser aan ). Softdrugs, joints, de pepperspray en het stroomstootwapen werden inbeslaggenomen en de politie maakt tegen alle winkeliers proces-verbaal op.