Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Beroepsgoederenvervoer is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

26-10-2001

Frans Maas wil 59 arbeidsplaatsen schrappen

Frans Maas Logistics Venray bv heeft vandaag personeel en bonden ingelicht over het voornemen 59 arbeidsplaatsen te schrappen. De Limburgse vestiging geeft aan grote problemen te ondervinden van het uit de inktjetmarkt stappen van Xerox.

De afzet van het aantal printers van Frans Maas Logistics Venray zal eind december met 50 tot 60 procent gedaald zijn, sinds Xerox in juni aangaf te stoppen met de productie.
Robbim Heinz van CNV Beroepsgoederenvervoer wil met de directie om tafel. "Ik denk dat bonden en directie de komende tijd moeten proberen het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken. Die kans ligt er. Ik kijk dan naar werkgelegenheid bij de andere Frans Maas vestigingen in de regio. Vooral vestig ik mijn hoop op het verwerven van nieuwe opdrachtgevers. Frans Maas Logistics is op dit moment gebonden aan Xerox. Het Limburgse bedrijf produceerde specifiek voor Xerox. Als Xerox zich soepel opstelt krijgt Frans Maas de kans om zich ook op andere opdrachtgevers te richten. Dat is van groot belang voor de werknemers, waarvan nu de arbeidsplaats op de tocht staat." Frans Maas Logistics Venray regelde de verkoop, opslag en logistiek van de printers voor Xerox.

Nadere inlichtingen:

Robbim Heinz (vakgroepbestuurder)
076 - 57 24 670 (kantoor)
Nancy Abelskamp (persvoorlichter)
030 - 6348 242 (kantoor)